Тържествен преглед на бойните знамена, в навечерието на 22 септември

...
</TD
>Тържествен преглед на бойните знамена, в навечерието на 22 септември
Коментари Харесай

Тържествен преглед на бойните знамена в навечерието на Деня на Независимостта в Благоевград

Тържествен обзор на бойните флагове, в навечерието на 22 септември - Ден на Независимостта, разреши на поданици и посетители на Благоевград да се допрян до славната история на Българската войска.

Шествието, предвождано от Биг Бенд – Благоевград, потегли от Регионалния исторически музей и стигна до подплощадното пространство на пл. " Георги Измирлиев-Македончето “.

В рамките на събитието бе подложен акцент и върху униформи и въоръжение от интервала 1876 - 1919 г.  

В самодейността под надпис " За чест и популярност " бяха показани реплики на бойни флагове, взели участие в битката на българите за избавление от османско господство, Руско-турската Освободителна война, битките на българите от Македония и Одринско за избавление и присъединение към България и войните за национално обединяване с присъединяване на реконструктори от цялата страна. 

Прегледът, изпълнен с национализъм, съумя да насочи вниманието на разнообразни генерации към родното историческо благосъстояние. 

Инициативата бе проведена от НД " Традиция " РК " Георги Измирлиев - Македончето " с поддръжката на Община Благоевград и Регионален исторически музей - Благоевград.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР