Талантливите младежи на Танцов състав Импулс“ и Фолклорно-танцово студио Зора“

...
</TD
>Талантливите младежи на Танцов състав Импулс“ и Фолклорно-танцово студио Зора“
Коментари Харесай

Блестящо представяне на ТС Импулс и ФТС Зора на фестивал в Турция

Талантливите младежи на Танцов състав " Импулс “ и Фолклорно-танцово студио " Зора “ към Общинския юношески дом се завърнаха от Международния фестивал за обичайни танци и музика " Троя “ в гр. Чанаккале, Турция, заяви Община Русе.

В тазгодишното издание участваха фолклорни танцови и хорови групи, оркестри, мажоретни сформира, детски и юношески групи от България, Турция, Украйна, Молдова, Босна и Херцеговина, Сърбия и Индонезия. Участието на русенските сформира се реализира с финансовата поддръжка на Общинска фондация " Русе-град на свободния дух “.

Събитието се организира на особено издигната сцена до емблематичния троянски кон на брега на Чанаккале. В две следващи вечери фестивалната стратегия започва с охолно дефиле по улиците на турския град. Съставите бяха показани на сцената, където демонстрираха обичайни костюми и национални знамена.

Танцов състав " Импулс “ взе участие с две от своите групи – " Лолипоп “ и " Напреднали “, които показаха взаимен блок от танци в концертните вечери. Младежите от " Зора “ показаха стратегия от танци, особено готови за фестивала. Изпълненията на двата състава се радваха на бурни овации.

Ръководилите на съставите Петя Бонева и Милена Лазарова (ТС " Импулс “) и Ренета Стефанова (ФТС " Зора “) бяха особено отличени с плакет и грамота за присъединяване.

По време на визитата си в турския град участниците имаха опция да учат танци на другите страни, както и да посетят локалните забележителности и Община Чанаккале.

Фестивалът няма конкурсен темперамент и негова цел е да събере разнообразни групи от разнообразни страни дружно, с цел да покажат своята просвета и нация посредством танци, музика и забавни национални носии.

С това свое присъединяване изпълнителите от двата състава приключиха сполучливо креативния сезон.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР