Светът скърби за Тина Търнър. Легендата на рокеднрола си отиде

...
</TD
>Светът скърби за Тина Търнър. Легендата на рокеднрола си отиде
Коментари Харесай

Спомени за концерта на Тина Търнър в Летния театър на Пловдив: Сензация! Беше изненадана от топлото посрещане на българската публика

Светът скърби за Тина Търнър. Легендата на рокеднрола си отиде на 83 години. Певицата има една от най-дългите кариери на сцената и е притежател на 8 награди " Грами ". Новината шокира музикалните среди и почитателите на звездата, които заляха мрежата с послания за прощаване.

Освен едни от най-големите международни звезди като Елтън Джон и Марая Кери, които използваха обществените мрежи, с цел да изразят скръбта си от загубата, покъртителен пост пристигна и от НАСА. В формалния си Twitter акаунт от галактическата организация разгласиха фотография. Посланието ѝ гласи, че Тина Търнър блестеше на сцената и в сърцата на милиони, по тази причина и наследството ѝ ще живее постоянно измежду звездите.

Вулканичният глас, емблематичните танцови придвижвания и неизчерпаемата сила на сцената печелят на Тина Търнър купата " Kралицата на рокендрола ". Тя остава в историята и с върха на " Гинес " за соловия реализатор, продал най-вече билети за концерти. Албумите ѝ през годините са продадени в над 100 милиона екземпляра.

Единственото идване у нас на Тина Търнър е през 1981 година. По покана на тогавашната Концертна дирекция, звездата изнася концерти в София, Пловдив, Варна и Бургас. Сред публиката в Летния спектакъл на Пловдив е и Юлия Басмаджиева.

" Беше доста мъчно да се намерят билети, тъй като това беше една сензация, че тя ще идва в България. Беше една хубава лятна нощ и цялостно с народ, необикновено мъчно се влизаше в самия спектакъл и всички бяха настроени за шоу. Действително никой от нас не беше отчаян ", спомня си пред NOVA почитателката ѝ.

Самата певица също е сюрпризирана от топлото посрещане на българската аудитория, споделя още Юлия.

" Които не съумяха да си купят билети, стояха извън, пееха дружно с нея, ръкопляскаха извън. Имаше извънреден отзив от нея - тя показваше своята любов и своята изненада и даваше от ден на ден и повече от себе си. Това я ентусиазираше и нея самата като артистка ", добавя Юлия Басмаджиева.

Тина Търнър пее и на фестивала " Златния орфей " в " Слънчев бряг ", където се оказва в една гардеробна с българската легенда Васил Найденов.

  " Тогава бях вманиачен по Тина Търнър. Помня, че пристигна преводачката и аз по тази причина се обърнах. Каза, че тя е наред. В този миг погледнах и се вдървих, тъй като тя беше с една къса поличка от нейните и ми направи усещане, че върви като леопард. Преди да излезе на сцената, върви като животно. Всяко нещо - рамо, ръка, взор, всяко мускулче приказва. Тук към този момент Господ, като е давал, се е самозабравил ", спомня си срещата с легендата на рокендрола българският актьор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР