Строителите да са виновни за корените на дърветата? Това звучи

...
</TD
>Строителите да са виновни за корените на дърветата? Това звучи
Коментари Харесай

Кметът отвърна на обвиненията на Веселин Козарев

" Строителите да са отговорни за корените на дърветата? Това звучи несериозно ". Така кметът разяснява въпросът по отношение на падащите дървета от вятъра в Пловдив и обвиняванията на шефа на Оперативна програма " Градини и паркове ", че за това са отговорни строителите, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Вчера в, че кореновата система на дърветата е компрометирана поради строителните действия и поправки, поради които се режат корените на растенията. Впоследствие те поддават на мощния вятър и нанесоха съществени материални вреди и в регион " Северен ".

Кметът показа, че даже изгнило дърво, в случай че някой се опита да бутне (в Пловдив - бел. ред.) незабавно ще скочат " зелени ", червени ", " пембяни ".

" Имаме доста сигнали за дървета, само че процесът по оценка е дълъг, в това време разходете се по Родопи да видите каква сеч е, само че си мълчат зелените за там ", ядоса се Зико. Той призна и за закъснение на обработката на сигналите от страна на общинското дружество.

Кметът уточни и образец, че преди месец е гледал журналистически репортаж за паднало дърво, за което обаче след това се е оказало, че няма нито един сигнал.

" За дървото, което падна в регион " Северен " и рани човек също няма сигнал, че е рисково или изгнило ", посочи градоначалникът. Той съобщи, че на по-късен стадий ще каже до къде е стигнало обследването на зелената система, както и че и довечера екипите на Оперативна програма " Градини и паркове " ще продължат разчистването.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР