Стотици деца от русенската детска градина Снежанка“, техните родители и

...
</TD
>Стотици деца от русенската детска градина Снежанка“, техните родители и
Коментари Харесай

Кметът на Русе: Родители, деца и учители, помагат безрезервно на една толкова благородна кауза

Стотици деца от русенската детска градина " Снежанка “, техните родители и екипа на заведението се включиха в събирането на средства за Фондация " Александър Русев “, целяща построяването на водно-рехабилитационен център за хора в неравностойно състояние, оповестяват от Община Русе.

" Детските сърца са най-големите. Прекрасно е да видиш по какъв начин дружно – родители, деца и учители, оказват помощ безусловно на една толкоз благородна идея. Илиян Русев - Скури е извънреден човек, който години наред дава сила, време и грижи за деца и възрастни с увреждания. Той направи и невъзможното, с цел да сбъдне фантазията на сина си и в този момент е наш ред да го подкрепим “, обърна се към тях кметът Пенчо Милков.

Събитието бе под наслов " Деца с огромни сърца - положителното стартира от нас! " и се реализира с поддръжката на общинската фондация " Русе - град на свободния дух ".

340 малчугани се включиха в квалифицираните спортни действия за празника. На кея бе спретнат и благотворителен базар с тематични сувенири и рисунки, дело на децата. Приходите от него ще бъдат преведени към фондацията, която в лицето на Илиян Илиев – Скури дава изцяло безвъзмездна рехабилитация за деца с увреждания от 2016 година насам.

Спортистът и рекордьор Теодор Цветков, който безусловно поддържа идеята, също взе присъединяване. Той прикани децата да посветят част от времето си на спортни и креативен действия и с отворени сърца да се включват в  благородни начинания като актуалната.

Отстъпването на безсрочно безплатно право на градеж от Община Русе към фондацията ще бъде гласувано на юнското съвещание на Общинския съвет. Съгласно предлагането на кмета до съветнците и стимулираното искане на Илиян Русев се планува водно-рехабилитационният център да бъде построен на ул. " Руй планина “ и да разполага с обща повърхност от 3800 м2.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР