Сто и трийсет души и десет деца са включиха в

...
</TD
>Сто и трийсет души и десет деца са включиха в
Коментари Харесай

Много добра инициатива на Сдружение Чиста Струма: Само за днес бяха събрани 2000 лева 

Сто и трийсет души и 10 деца са включиха в маратона без боклуци " Чиста Струма RUN “ по крайбрежията на реките Струма и Банщица край Кюстендил, проведено от съдружие " Чиста Струма “. 

Надпреварата беше в три дестинации - 10 километра, пет км и детско трасе с дължина от два км. За присъединяване в дългите дестинации на маратона имаше такси от 20 и 30 лева, а всеки също можеше да поддържа финансово самодейността. Събраните средства ще се изразходват транспарантно за действия по изваждане на боклуци от реката, подбиране на ръка и извозването им към пунктовете за преработване, казаха организаторите от " Чиста Струма “, предава БНР.

Събраната през днешния ден сума е над 2000 лева. От предходната година сдружението работи и по самодейност за пазаруване на уреди, които ще бъдат сложени в река Струма и ще събират отпадъци, влачени по течението й, с цел да не се постанова образуване на непрекъснати почиствания всяка година. Съоръженията съставляват дървени структури, които няма да нарушават коритото на реката. Те ще бъдат сложени на няколко места и ще събират отпадъците в ръкав, откъдето екскаватор ще ги прибира и извозва.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР