Стефан Петров от ОЗБГ, който е и служител на ИАРА,

...
</TD
>Стефан Петров от ОЗБГ, който е и служител на ИАРА,
Коментари Харесай

Служител на ИАРА спаси мигранти, нагазили в езерото Вая

Стефан Петров от ОЗБГ, който е и чиновник на ИАРА, е заловил мигранти през днешния ден, пробвали да се скрият в тръстиката в езерото Вая.  

Петров, заедно  с сътрудника му Деспин Маринов правили инспекции, когато им е позвъняно по телефона с молба да отидат на околовръстното зад стадион " Черноморец ", тъй като полицията имала потребност от подпомагане от ИАРА за избягалите мигранти.

Оказа се, че служителите на реда гонили лек автомобил с мигранти и ги стопират зад стадиона, само че няколко от тях бягат и влизат в тръстиките на езеро Вая. Понеже там е кал, вода и доста тръстики, служителите на реда реагират съответно като не потеглят след тях, а отделят региона. Искат подпомагане от ИАРА да се употребява лодката, с която да бъдат открити във водата.

" С Деспин тръгнахме към у дома да си взема гумения гащеризон и да вляза след мигрантите. Предложи ми да отидем до тях и той да се преоблече и да влезе с мен, само че щяхме да загубим доста време, че имаше и огромен трафик, и взехме решение единствено аз да вляза.

Два пъти влизах да ги диря, само че не ги намирах. Дойде служител на реда с куче и съгласно него кучето ги надушило и били във вътрешността, само че кучето нямаше по какъв начин да влезе, тъй като под водата има счупени тръстики, които са като шипове и могат да пробият гумения гащеризон, а какво остава за необут човешки крайник или за лапа на куче.

Влязох за трети път като единият от служителите на реда ме насочи доста добре и потеглих в посоката, която ми сподели. На два пъти затънах, тъй като тинята е до колената, а водата съвсем до гърдите ми, само че въпреки всичко взех решение да стигна до края и в случай че не съумея да се върна сътрудника Деспин да пристигна с лодката и да ме извади през водата.

Вървях постепенно и след броени минути ги видях петимата мигранти. Бяха съвсем до края на тръстиката, стоят във водата, уплашени, премръзнали. Обясних им на британски, че няма от какво да се тормозят, че на брега има полиция, че могат деликатно и умерено да излязат. Няколко минути им приказвах и най-после се съгласиха и потеглиха, а аз вървях след тях. Изведох ги на брега при служителите на реда, дадохме им малко храна и вода, и си тръгнахме. Важното е, че нямаше случай и всичко мина добре.

Благодаря на служителите на реда за съответните дейности и помощта, която оказаха, както и на кучето, което сподели, че е извънредно добре дресирано и с необикновен усет “, написа Петров.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР