Старият град в Пловдив пострада заради възродяването на Капана и

...
</TD
>Старият град в Пловдив пострада заради възродяването на Капана и
Коментари Харесай

Историк: В Стария Пловдив пускаме огромни джипове, а в Дубровник са забранили куфарите с колелца

Старият град в Пловдив пострада поради възродяването на Капана и по тази причина в този момент би трябвало да се насочат доста съществени старания за оживяването му, както надлежно и Трихълмието. Това сподели в предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус " историкът Видин Сукарев от Регионалния исторически в Пловдив.

По думите му, нещата могат да бъдат доста по-ефикасни за туризма, ползотворни за градската среда, естетически и свързани с опазването на културното завещание.

" За страдание огромен проблем е и режимът за допускане на коли в Стария град. Тази част на града стартира да се заселва, богати хора си купуват и си строят там къщи. Обаче те влизат в Стария град с едни големи джипове, а не е вярно, и не е редно това. Доколкото знам, в Дубровник са забранили куфарите с колелца, с цел да не си нанасят вреди върху достоверните настилки. Пък ние в Стария Пловдив пускаме не просто коли, а съвсем товарни коли, а в някои случаи чисто товарни ", добави историкът Видин Сукарев.

Plovdiv24.bg  припомня, че Старият Пловдив е необикновен статут, при който автомобили могат да влизат през бариерата на църквата " Света Богородица " единствено в случай че са на живущи, посетители на хотели, спедиторски фирми и коли със специфичен режим. При това те би трябвало да паркират на обособените за задачата места, а не да са на всички места, като въпреки санкциите водачите нямат спирачка.

Проблемът с огромния брой коли в Стария град е от години, като предишната администрация на Пловдив беше декларирала, че ще се опита да се оправи с и да ограничи достъпа. Това до ден сегашен не е направено и пловдивчани, гости на града и задгранични туристи би трябвало да се придвижват около паркиралите на всички места коли.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР