Спасиха преждевременно родено бебе в седмия месец. Това стана благодарение

...
</TD
>Спасиха преждевременно родено бебе в седмия месец. Това стана благодарение
Коментари Харесай

С линейка от Капачки за бъдеще спешно транспортираха бебе до Пловдив

Спасиха прибързано родено бебе в седмия месец. Това стана с помощта на специфична неонатална кола за спешна помощ, закупена от самодейността " Капачки за бъдеще ".

Бебето се е родило по пътя сред Розино и Карлово, и е сполучливо превозено до болничното заведение в Пловдив. За последният месец това е следващ случай на избавени недоносени бебета в района, оповестяват от Българска национална телевизия. 

Преди два дни в болничното заведение в Карлово получават сигнал, че жена ражда в дома си, в седмия месец. Раждането е напреднало и се постанова бебето да се изроди в колата за спешна помощ от медици. При постъпването му в Карловската болничното заведение е поставено в кувьоз, който е закупен за отделението от дарени пластмасови капачки. Но се оказва, че би трябвало да бъде незабавно превозено до болничното заведение в Пловдив.

" Детето се роди в колата за спешна помощ. Свалихме си го долу, имаше малко дихателни проблеми, имаме си кувьоз, който е подарен. Налага се лекуване при всички случаи, постанова се превозване със специфични условия, каквито са налични в тази кола за спешна помощ, дружно с уред за дишане ", заяви доктор Дориана Маринова, неонатолог в МБАЛ``д-р Киро Попов``

Тя добави, че дихателните проблеми не били толкоз съществени, с цел да се наложи дишане с инсталация. След приема на бебето доктор Маринова стабилизира положението му, с цел да бъде превозено с неонаталната кола за спешна помощ към Пловдив. В нея пътува и парамедикът Цвятко Луджев.

" Донесе бебето, настанихме го в кувьоза и го закачихме на апаратурата. Следяхме виталните индикатори и по този начин стартира превозването до Пловдив. Благодарение на водача стигнахме за не повече от 45 минути в ужасяващ трафик ", сподели той.

Бебето е признато в устойчиво положение в болница " Св. Георги “, където експертите неонатолози стартират грижи за него. От самодейността " Капачки за бъдеще " чакат напълно скоро петата детска кола за спешна помощ да стане факт, с цел да избавя още животи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР