Софиянец, облечен като фелдшер, е превозвал 14 мигранти в линейка

...
</TD
>Софиянец, облечен като фелдшер, е превозвал 14 мигранти в линейка
Коментари Харесай

Софиянец е задържан за превозване на 14 нелегални мигранти в линейка през област Бургас

Софиянец, облечен като фелдшер, е превозвал 14 мигранти в кола за спешна помощ през област Бургас. Това стана ясно по време на брифинг, съобщи кореспондент на " Фокус ". Трафикираните лица са с тунизийски, сирийски и либийски генезис, изясни прокурор Мария Маркова, административен началник на Районна прокуратура - Бургас.

" Наблюдава се досъдебно произвеждане за трафик на мигранти за закононарушение по член 281 от Наказателен кодекс. Използвано е транспортно средство - кола за спешна помощ. За този тип закононарушение се планува наказване " отнемане от независимост " от 1 до 6 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв. ", съобщи парокурорът.

Към сегашния миг лидерът на колата за спешна помощ е арестуван за 72 часа, ще бъде импортирано искане за непрекъснатото му оставане в ареста.

" Знаели са, че се правят щателни инспекции на КПП-тата в региона, по тази причина са си разрешили да употребяват кола за спешна помощ, предполагайки, че няма да бъдат тествани ", добави прокурорът.

Задържани са в петък, малко след 8 часа сутринта сред две средецки села, уточни ст. ком. Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР - Бургас.

" Екип на бургаската жандармерия е спрял въпросната кола за спешна помощ. Автомобилът е закупен преди месец от компания, записана в края на ноември т. година Тя няма предмет на активност и не се занимава с медицински услуги. Автомобилът е закупен от автокъща в София. Целта очевидно е била да се употребява точно за тази незаконна активност ", съобщи ст. ком. Калоянов.

" От средата на септември сме построили няколко КПП-та в региона. Отделно, имаме и обходни патрули. Един от тях е открил колата за спешна помощ преди още да премине през пункта. Спрян е на база на разбор на риска. Водачът, който е притежател и на компанията, на колата за спешна помощ, е софианец, който по време на задържането е бил облечен като фелдшер. Не е престъпно проявен ", добави шефът на ОДМВР - Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР