Служители на Второ РУ са задържали 38-годишен мъж за посегателства

...
</TD
>Служители на Второ РУ са задържали 38-годишен мъж за посегателства
Коментари Харесай

Арестуваха 38-годишен сериен крадец на коли, паркирани до детски градини

Служители на Второ районно управление (на МВР) са задържали 38-годишен мъж за похищения от коли пред детски заведения в Русе, заяви ОДМВР-Русе.

Това е станало малко откакто е направил кражба от лек автомобил, паркиран до детска градина на ул. " Рига " в Русе. Мъжът е осъществил похищението, употребявайки особено устройство, което да не разрешава алармата на автомобила да се задейства и колата да се заключи.

В хода на работата по изясняването на незаконната активност на лицето е станало ясно, че от месец февруари 2023 година досега на залавянето му той е направил още пет обири в гр. Русе, по еднакъв метод, от коли паркирани до детски градини.

Задържаният не е локален гражданин и не е обитавал непрекъснато в града, а се е придвижвал с трен до Русе, като е правил сходни похищения и в други градове на страната. Той е прочут на правораздавателните органи. Първоначално е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР, а по-късно предаден на прокуратурата, като следва искане на мярка.

Извършителят е оголен по време на профилирана полицейска интервенция за дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони, сектори, махали и квартали на територията на ОДМВР-Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР