Служители на НОИ в Пловдив излязоха на протест пред сградата

...
</TD
>Служители на НОИ в Пловдив излязоха на протест пред сградата
Коментари Харесай

Гласове от Пловдив: Стига вече работещи бедни!

Служители на Национален осигурителен институт в Пловдив излязоха на митинг пред постройката на териториалната дирекция на ул. " Любен Каравелов ", съобщи репортер на  Plovdiv24.bg.

" Ниското възнаграждение е повода да стачкуваме, работата е доста, всички сме доста натоварени, имали сме по 20% в допълнение работа, а парите са същите.

Тук работят експерти с дипломиран труд, по време на двегодишната пандемия работим, без да спрем - индексации на пенсии, в допълнение безработица, осъществяване на постановленията на Министерски съвет с погашение на компенсации ", това заяви Мариета Андонова и добави:

" Средната заплата на чиновниците на Национален осигурителен институт е сред 1200-1300 лв., а в страната е 1400 лв. към март месец ".

" Основното във възмущението на чиновниците е фактът, че във връзка с трудовите възнаграждения увеличението е нула. Когато приказваме за трудови хонорари, заплащането е като нискоквалифициран труд. Това е едночасова предупредителна стачка, която може да премине в ефикасни протестни дейности, сподели заяви Боян Бойкински, ръководител на КНСБ в Пловдив.

Той посъветва управниците да се вслушат в гласа на чиновниците и посочи, че с изключение на работещи тук има и поделение на ул. " Скайлер ", където също има протестни дейности.

Все отново има дежурни чиновници в Национален осигурителен институт, които сега не са спрели да одобряват жители и да ги обслужват в приемната.

На митинга имаше и афиш с надпис " Стига към този момент работещи небогати ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР