Служители на МВР установиха миниван, превозващ 11 нелегални сирийски миграни

...
</TD
>Служители на МВР установиха миниван, превозващ 11 нелегални сирийски миграни
Коментари Харесай

Много мигранти са задържани на оживен булевард в Пловдив след гонка

Служители на Министерство на вътрешните работи откриха миниван, пренасящ 11 незаконни сирийски миграни тази заран в границите на град Пловдив, научи Plovdiv24.bg .

Шофьорът, който е управлявал автомобил марка " Фолксваген “, е направил закононарушение, квалифицирано по член 281 алинея 2 т. 1 и т. 5 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Тази заран към 8,20 ч., на бул. " Княгиня Мария Луиза “, полицейски патрул от 6-то РПУ, който се движел в региона, е забелязал минивана, който бил със затъмнени стъкла и е изглеждал претрупан. Служителите на Министерство на вътрешните работи подали звуков и светлинен сигнал, само че колата не спряла.

МПС-то траяло придвижването си по бул. " Източен “ и след към 300 метра било спряно. Полицейските чиновници открили, че в колата се намирали 11 чужденци – жители на Сирия, всички мъже. Водач на автомобила е бил сирийски жител, който е с адресна регистрация в Пловдив и е бил в процедура на приемане на статут на емигрант. Автомобилът е бил с регистрационни номера от друго транспортно средство, което е с прекъсната регистрация.

Районна прокуратура-Пловдив и сега прави дейности по следствието. Предстои по отношение на лидера на автомобила да бъде повдигнато обвиняване и да бъде арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, в който участваха Атанас Илиев, заместник-районен прокурор,, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и Димитър Костов, прокурор в Районна прокуратура-Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР