Сложна и продължителна е процедурата за намиране на нов

...
</TD
> Сложна и продължителна е процедурата за намиране на нов
Коментари Харесай

МВР Пловдив обясни какво се случва с иззетите от дрогирани и пияни шофьори автомобили

Сложна и продължителна е процедурата за намиране на нов притежател на конфискувани коли от дрогирани и пияни водачи. Това сподели за Plovdiv24.bg старши комисар Николай Кирков, шеф на 6 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

Автомобилите би трябвало да се съхраняват по ред и метод, по който да се резервира целостта им и да не бъдат увреждани, уточни Кирков.

Досега съхранението е на терените на районните управления и на гаража на Сектор  " Пътна полиция ", както и на други места, отредени за тази цел. Навсякъде свободните паркоместа започват да липсват.

Вече е подписано съглашението на ОДМВР с Община Пловдив за преотстъпване на използването на свободен терен. Следващата стъпка е обезпечаването на необходимото финансиране, с цел да се приведе теренът в положение, тъй че да е заварден, да има видеокамери и контролиран достъп. Процедурата е много дълга. 

" Автомобили на улицата няма да бъдат оставяни ", безапелационен е Кирков. 

" Това обаче коства много старания. Наред с ежедневните виновни задачи търсенето на места за поредния иззет автомобил малко затруднява работата ни ", уточни полицейският началник.

Наред с конфискуваните коли на дрогирани и пияни водачи има и други конфискувани по разнообразни наказателни производства и те също би трябвало да се съхраняват като материални доказателства. 

След като наказателното произвеждане влезе в съда, той би трябвало да постанови какво ще се случва с материалното доказателство. Няма гаранция, че откакто автомобилът се разгласи на търг, той ще бъде продаден. 

Още по-сложно е, когато автомобилът е в съсобственост. Извършителят на закононарушението би трябвало да заплати половината от цената на автомобила. Докато наказаният не внесе сумата, автомобилът не може да се предлага на съсобственика. Това може да бъде много дълъг развой. 

" От началото на 2024 година единствено в 6 районно управление (на МВР) имаме конфискувани 8 автомобила, за 4 от тях има към този момент решение, че са отнети в интерес на страната и те не престават да стоят при нас, но към този момент са благосъстоятелност на страната ", уточни Кирков.

Има друг клас коли - и невисок, и висок и много скъпи коли. 

При продажбата чрез тръжни процедури парите влизат в републиканския бюджет. В този смисъл двете министерства - Министерство на вътрешните работи и МФ би трябвало дружно да търсят решение на казуса със свободните места за иззети коли.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР