След сигнал на наш читател относно неспазени с три месеца

...
</TD
>След сигнал на наш читател относно неспазени с три месеца
Коментари Харесай

На какво се дължи тримесечното забавяне на ремонтите в центъра на Пловдив?

След сигнал на наш четец по отношение на неспазени с три месеца крайни периоди за поправки на улици в регион " Централен ", от Plovdiv24.bg взехме решение да разберем: Какво попречва завършването на ремонтните действия и по кое време би трябвало да се случи то?

Припомняме, че подлежащи на ремонт са: част от ул. " Неофит Бозвели ", за която бе и запитването на нашия четец, ул. " Райно Попович ", част от ул. " Александър Пушкин ", ул. " Драгоя Божилов ", ул. " Страхил " и ул. " Ивац ".

Ремонтната активност е трябвало да включва реорганизация и рехабилитация на улиците и принадлежащите тротоари, както и ново енергоспестяващато осветяване. От фотографията на нашия четец от " Неофит Бозвели " виждаме, че улицата не е приключена, макар заложения краен период - 08.06.2023 година

За да потърсим отговор на горезададените въпроси, се свързахме с кмета на Район " Централен ". Стаменов споделя, че пълномощия над тези поправки има Община Пловдив.

" Доколкото имам информация, всички ремонтни действия по програмата " Региони в напредък " би трябвало да бъдат завършени до декември 2023 година. Това е крайната дата, в която да бъдат регистрирани от Министерство на регионалното развитие и надлежно да бъдат разплатени на община Пловдив ".

Относно въпросната  " Неофит Бозвели " районният кмет разкри, че евентуално забавянето се дължи на затрудненията там: " Мисля, че сменяха и водопроводи и имаше проблеми с подземните връзки. "

" Общината са тези, които отговорят. Минавайки персонално обаче, те бяха създали подложката и трябваше да започват реденето на паважна настилка "  , добави още кметът.

Велизара Ангелова
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР