След проведената работна среща, посветена на темата за кадрите в

...
</TD
>След проведената работна среща, посветена на темата за кадрите в
Коментари Харесай

УХТ - Пловдив подписа важно споразумение

След извършената работна среща, отдадена на тематиката за фрагментите в хранително-вкусовата индустрия и устойчивото развиване на бранша проф. Пламен Моллов, ректор на Университета за хранителни технологии в Пловдив подписа документа за съглашението направен от екипите на УХТ и Сдружение " За налична и качествена храна “.

Председателят на УС на ЗДКХ доктор Андрей Велчев беседва с проф. Моллов и с управлението на университета за предлаганите специалности са съобразени със актуалните условия на пазара на труда, което разрешава над 80% от обучаемите да стартират работа по специалността още като студенти или до една година след дипломирането. Възпитаници на УХТ са част от висшия мениджмънт във водещи компании от хранителната и биотехнологичната промишленост, туризма, машиностроенето и енергетиката, за мотивацията и задържането на младите експерти в сферата, както и за богатия опит на университета, плод на 70-годишна традиция в областта на публичното хранене и услугите в туризма.

Със съдействието ще се затвърди ролята на двете страни  да служат на обществото посредством своя научен и професионален капацитет като образуват взаимно обществено виновни персони, готови за актуалните условия на живот в сферата посредством практическо образование и стажове на студенти в УХТ – Пловдив, в това число такива от Магистърска стратегия по компетентност " Безопасност на храните ".

Споразумението включва взаимно сред Сдружение ЗДКХ и УХТ да се организират лекции и полемики пред с помощ на студенти и преподаватели от Магистърска стратегия по компетентност " Безопасност на храните ".

“Университетът по хранителни технологии (УХТ) е една от най-старите проучвателен и просветителни институции на Балканите в региона на хранителната просвета и технология. Университетът е водещия в България център за просвета и образование, свързани с технологията на храни и питиета, както и хранителната химия, микробиология и биотехнология и посредством това партньорсво ще търсим млади гении ангажирани с активността на организация като ЗДКХ, желаеща да адресира до необятната общност настоящи проблеми, свързани с качеството и цените на храните и да даде оферти за решаването им ", сподели проф. Пламен Моллов, Ректор на УХТ.

" Целта е професионално кариерно насочване на младите наши членове, и поддръжката им в проучване на предлаганото от УХТ атрактивно портфолио от специалности в региона на храните, напитките и козметичните артикули, храненето и туризма, биотехнологията, стопанската система и мениджмънта, компютърните системи и автоматизацията и машинното и топлинното инженерство. Високото качество на образование се удостоверява от безспорната лидерска позиция на университета в направлението " Хранителни технологии " в Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България, точно по тази причина сме признателни на проф. Моллов за опцията за  обмен на познания, опит и положителни практики, съвещания на експертно и управително равнище, създаване на взаимни начинания, планове и отчети, осъществяване на семинари, кръгли маси, образования, работни срещи и фестивали, сподели Андрей Велчев Председател на Управителния съвет на Сдружение " За налична и качествена храна “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР