След подадена молба от кмета Илко Стоянов ВКС допусна за

...
</TD
>След подадена молба от кмета Илко Стоянов ВКС допусна за
Коментари Харесай

След подадена молба от кмета Илко Стоянов ВКС допусна за преразглеждане делото за плувния басейн

След подадена молба от кмета Илко Стоянов Върховен касационен съд позволи за преразглеждане делото за плувния басейн, с което Община Благоевград бе наказана да заплати 2,5 млн. лв., оповестиха от Община Благоевград. Върховният касационен съд позволи за преразглеждане делото, с което Община Благоевград бе наказана да заплати 2,5 млн. лв., поради позволени нарушения или престъпления при осъществяване на Обществената поръчка от 2014 година за създаване на закрития плувен басейн в кв. " Еленово ".

Решението на съда е вследствие на редица поредни дейности и подадена молба от кмета Илко Стоянов до магистратите, за да бъдат предпазени ползите на общинска администрация и данъкоплатците в Благоевград.

Следва да се има поради, че Върховен касационен съд позволява преразглеждане на влезнало в действие решение в извънредно редки случаи, а точно тогава, когато съдът е приел тезата и доказателствата на наказаната страна, в съответния случай Общината.

По отношение на незаконните условия делото не е позволено за разглеждане, само че в определението категорично е посочено, че при възможна бъдеща присъда то може да бъде обновено. Припомняме, че през м. февруари 2023 година Община Благоевград бе наказана, поради разплатени спомагателни разноски в размер на 1,4 млн. над сумата, планувана в Обществената поръчка за създаване на закрития плувен басейн в кв. " Еленово ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР