След обявения за днес оранжев код за горещо време в

...
</TD
>След обявения за днес оранжев код за горещо време в
Коментари Харесай

Пловдивските улици опустяха

След оповестения за през днешния ден оранжев код за горещо време в 16 области в страната, измежду които и Пловдивска, от  Plovdiv24.bg  решихме да проверим по какъв начин хората се оправят с жегите и считат ли, че Общината би могла да облекчи гражданите.

Едва в 11:30 улиците на Пловдив към този момент бяха пусти, а дребното останали хора се насочваха към домовете си или офисите. Повечето от тях бяха на мнение, че избавление от жегата няма и просто би трябвало да се пие повече вода. Други пък желаеха да се обърне внимание на чешмичките в Пловдив, част от които не работят в тази горещина.

Ето и още от отговорите на пловдивчани:

" Справям се с жегата като всички, пия вода. Не мисля, че общината има какво да направи. Раздаването на безвъзмездна вода не е решение. Просто когато е топло, хората си стоят у дома, а тези, които би трябвало да работят, ще работят и ще пият вода ", твърди възрастен мъж.

Според други пък Общината би трябвало да предприеме дейности, а като първи приоритет показват казуса с градския превоз.

" Заради жегите излизам заран рано или вечер късно. Към 8-9 сутринта времето е прелестно, а даже и леко ветровито. Не мисля че раздаването на вода оправя казуса с жегата. По-скоро е значимо Общината да се погрижи всички чешмички да работят, рейсовете да идват в точния момент, тъй като в тези жеги е неуместно да чакаш по 20 минути на спирките. Знам, че компаниите са частни, само че Общината би трябвало да се намеси и да синхронизира нещата. Би било добре да има акция за по-добра информираност по какъв начин да помогнем на някого при топлинен удар и какви превантивни ограничения да предприемем ", счита 23-годишната Биляна.

Излизането рано явно е желано в горещото време: " Стоя си у дома и излизам рано в случай че съумея, в случай че не - не излизам. Но няма проблем, всичко е въпрос на настройка. Мисля, че, който е рисков, просто не би трябвало да излиза и да си носи постоянно вода, няма потребност да се раздава вода. Имаме си задоволително пари да си купим вода и да си налеем ", изясни пловдивчанка.

" При опция пробвам да не излизам от 11:00 до 17:00, тогава е най-опасно. При първа опция тичам към планината. Въпреки че не съм фен на МОЛ-културата, мисля, че са положително избавление за горещото време и извозвам обедните си почивки там. Според мен Общината би трябвало да раздава безвъзмездна вода по образеца на Димитровград. ", разяснява Елена.

Анастасия счита, че е значимо да се ревизира при какви температури работят хората: " Климатиците в институциите би трябвало да са изрядни, в случай че не работят или няма такива, чиновниците да работят от офис до обяд. Инспекцията по труда би трябвало да следи при какви температури работят в Администрациите ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР