След като беше представен в Брюксел, Лондон и Люксембург, Брюксел,

...
</TD
>След като беше представен в Брюксел, Лондон и Люксембург, Брюксел,
Коментари Харесай

Брюксел, разголен на Ирина Папанчева с премиера в Бургас

След като беше показан в Брюксел, Лондон и Люксембург, " Брюксел, разсъблечен “ (ИК " Знаци “, 2022 г.) от Ирина Папанчева се връща в Бургас с премиера на 16 декември /петък/ от 18 часа в Центъра за модерно изкуство и библиотека.

Авторката ще показа романа си дружно с издателката Румяна Емануилиду и редакторa Христо Димитров-Хиндо.

Междувременно, " Брюксел, разсъблечен “ беше класиран на второ място в състезанието на фондация " Елизабет Костова “ и американското издателство Open Letter Books за издаване на български разказ в Съединени американски щати. Романът също получи номинация в първия конкурс за " Приз Орфей “.

Преди малко повече от година Ирина Папанчева гостува на Регионална библиотека " Пейо Яворов “ дружно с иракския публицист Али Бадер. Тогава за първи път беше прочетен фрагмент на български от към момента непубликувания ръкопис, автентично написан на британски.

Историята на романа ни среща с Ирис, млада българска журналистка, идва в Брюксел за стаж в Европейския парламент през 2003 година Тя чака Брюксел да е " обикновен, институционален и отегчителен град “, само че е омагьосана от него и взема решение да остане. Залогът е огромен: бракът ѝ. Брюксел има доста гласове, езици, идентичности, само че носителите им живеят затворени в своите общности. Какво става, когато случайността наруши границите им и ги срещне?
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР