След година обликът на транспорта в Пловдив ще е съвсем

...
</TD
>След година обликът на транспорта в Пловдив ще е съвсем
Коментари Харесай

Тодор Чонов: Автобусите пристигат навреме, няма да има подмината спирка

След година образът на превоза в Пловдив ще е напълно друг – освен тъй като ще са завършили множеството от огромните инфраструктурни планове, само че и тъй като към този момент ще е въведена и електронно-билетната система. Това съобщи претендентът за кмет на Пловдив от политическа партия " Свобода “ при срещата си с жители в регион " Северен “.

Те му се оплакаха, че рейсовете не минават в точния момент, а доста постоянно даже подминават спирките си и чакащите пасажери не могат да се качат. В късните вечерни часове пък въобще е необичайност да мине някой автобус.

Чонов им изясни, че всичко това ще се промени с електронното таксуване, което не е единствено система за издаване на билети и карти. То включва и разнообразни съставни елементи като програмен продукт, който пресмята изминатите километри от рейсовете, брои пътникопотока, събира и проучва и разнообразни други данни.

Той напомни, че през 2016 година тогавашното ръководство на общината в един и същи ден е приело за изпълнена от испанската компания " Индра " електронно-билетна система и следобяд е превело близо 20 милиона лв.. Според него няма пловдивчанин, на който да не му е известно, че тази система се оказа цялостен неуспех.

Още при започване на този мандат като заместик-кмет по превоза е положил изключителни старания да " съживи “ заварената система. Оказало се, че огромна част от съставените елементи й са морално остарели. Като образец уточни, че монетните апарати в рейсовете приемали единствено тъкмо 1 лев, без да връщат ресто, а таблата по спирките не работели в синхрон с придвижването на рейсовете.

Той увери, че общината е подхванала всички възможни по закон дейности и е завела каузи против " Индра “, като счита, че има шансове да се възтанови огромна част от дадените тогава средства.

По съвет на специалисти от Световната банка навреме е била оповестена открита процедура за избор на реализатор, който да създаде и надгради електронно-билетната система. Когато това стане, единственото обвързване на превозвачите ще бъде постоянното осъществяване на маршрутните написания. Те няма да се интересуват от броя на продадените билети, тъй като ще им се заплаща на километър пробег. Парите от билети и карти ще отиват в общината. От Центъра за ръководство ще се следи освен дали курсовете се извършват, само че и стопират ли на всяка спирка рейсовете.

Чонов акцентира, че една от аргументите да се кандидатира за кмет е да приключи сполучливо въвеждането на работеща електронно-билетна система, която хората да употребяват с всичките нейни преимущества. Той прикани пловдивчани на изборите на 29 октомври да гласоподават с номер 49 в интегралните бюлетини за кмет на Пловдив, на регион " Северен “ и за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР