След блестящото участие на Камерен ансамбъл Софийски солисти“ с диригент

...
</TD
>След блестящото участие на Камерен ансамбъл Софийски солисти“ с диригент
Коментари Харесай

Мартенски музикални дни 2024 ще закрият Русенската филхармония и още звездни имена

След блестящото присъединяване на Камерен отбор " Софийски солисти “ с диригент Константин Добройков и солисти Николай и Минчо Минчеви нощес, довечера още един емблематичен за България оркестър гостува на " Мартенски музикални дни “. С концерта на Симфорничния орекстър на Българското национално радио под диригентството на Георги Димитров фестивалът дава още една опция за среща с надарения български пианист Емануил Иванов с атрактивния Първи клавирен концерт на С. Прокофиев. Очакват ни и фамозното Адажио от балета “Спартак " на Хачатурян – самобитен химн на чистата, красива, всепобеждаваща и безкрайна обич, както и неразрешената и " задържана “ до 1955 година Симфорния №9 на Дмитрий Шостакович.

В събота световнопризнатите български музиканти Албена Данаилова, Александър Сомов и Надежда Влаева ще покажат класа в едно рядко срещано музикално съдействие. Букет от страсти чака публиката с разнообразната стратегия, включваща музика от Жан–Филип Рамо, фамозната Primavera porteña на Астор Пиацола и огненото Клавирно трио в ре мажор на Жан Франсе. А към края на вечерта ще се докоснем и до майсторската творба на Лили Буланже " Една пролетна заран “, както и до скръбната лирическа хубост в фамозното клавирно трио на Морис Равел.

63-тото издание на МФ " Мартенски музикални дни “ приключва с дебюта на нашумелия грузински пианист Гиорги Гигашвили като солист на Русенската филхармония под диригентството на основния ѝ диригент Димитър Косев. Млади и енергични, Косев и Гигашвили ще споделят и насладата от взаимното си музициране в фамозния Първи клавирен концерт на Й. Брамс. В програмата ни чакат още Рапсодия " Вардар “ от П. Владигеров, а на абсолютния край на тазгодишното издание на фестивала ще прозвучи и една от най-светлите симфонии на Дворжак – Осмата, определяна постоянно като буколическа еуфория, заяви Община Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР