Сигнал до Районна прокуратура в Русе е изпратен от пасажери

...
</TD
>Сигнал до Районна прокуратура в Русе е изпратен от пасажери
Коментари Харесай

Сигнал до прокуратурата заради инцидент с атракционно корабче по Дунава

Сигнал до Районна прокуратура в Русе е изпратен от пасажери на атракционно корабче, което е претърпяло случай в петък по здрач. Тогава екипажът на корабчето е изгубил ръководството и плавателният съд се е блъснал в различен закотвен транспортен съд. Освен прокуратурата, за случая към този момент са известени управленията на Морска администрация, дирекция " Речен контрол ", регионалния шеф и кметът на Русе.

На 2 юни към 18:00 ч на атракционното корабче са пътували към трийсетина туристи - възрастни и деца. На връщане по маршрута до Дунав мост и назад обаче екипажът губи ръководството и по думите на пасажерите корабчето се е носело свободно по течението на реката и приближавало застрашително акостиралия транспортен съд " София ".

Атракционното корабче фактически се удря в пасажерския моторен транспортен съд. При конфликта децата изпаднали в суматоха, а възрастните са били уплашени. Благодарение на екипажа на различен кораб ситуацията е овладяно и няма потърпевши. Експерти на дирекция " Речен контрол " към този момент правят инспекция, която да откри какви са аргументите за случая и има ли проект за деяние при спешни обстановки, предава БНР.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР