Ще направим всичко, което зависи от нас, за промяна на

...
</TD
>Ще направим всичко, което зависи от нас, за промяна на
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Не можем да кажем на дадена група: пратете ни ей тия хора да преговаряме, защото тях ги харесваме

Ще създадем всичко, което зависи от нас, за смяна на Конституцията и България да бъде с различен публичен контракт. Това съобщи Мартин Димитров от ПП-ДБ в ефира на Българска национална телевизия.

Попитан коства ли си конституционното болшинство с Движение за права и свободи, Димитров подсети, че и през 2015 година, когато напусна държавното управление на ГЕРБ, са преговаряли с всички.

" Не можем да кажем на дадена група: " пратете ни ей тия хора да преговаряме, тъй като тях ги харесваме ". Това, че Движение за права и свободи решиха да пратят в конституционната комисия Пеевски не беше верен ход, по тази причина аз съм дал своя вот срещу, моята група гласоподава " срещу " и " въздържал се ".

По думите му би трябвало да се търси единодушие с всички партии, тъй като по този метод се взема решение безконтролността.

" Имахме два пътя - единият беше да продължат служебните кабинети на Радев, което създаваше голям риск политическата рецесия да се задълбочи и стане институционална - подобен беше проектът явно. Вторият път беше доста мъчно да създадем държавно управление, което обаче да запретне ръкави и да стартира да работи незабавно ".

Убеден е, че са тръгнали по верния път и подсети за проблемите с бюджета, регулаторите и забавянето на Плана за възобновяване. Някой би трябвало да извади страната от това тежко състояние и да я вдигне на крайници, разяснява депутатът.

По отношение на бюджета е признат методът на Политическа партия, съгласно който дефицитът ще бъде до 3% и тази, и идната година, уточни Димитров.

Попитан по какъв начин ПП-ДБ ще реагират на поискания имунитет на, Мартин Димитров уточни, че правосъдната промяна, която прокарват, допуска " всекиму своето ".

" По съответния проблем има процедура на Народното събрание. Те са няколко претенции за имунитет към разнообразни парламентарни групи. Ако тези хора не преценяват да си дадат имунитета, парламентарната процедура е да се създадат се 7-8 комисии, които преглеждат всички документи и тогава се преценя с гласоподаване ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР