Щастлив съм, че днес можем да поставим началото на такава

...
</TD
>Щастлив съм, че днес можем да поставим началото на такава
Коментари Харесай

Кметът на Русе откри мащабен спортен форум

" Щастлив съм, че през днешния ден можем да сложим началото на такава прелестна самодейност в Русе. Нашият град обича спорта и развива десетки действия в тази посока. С помощта на Министерството на младежта и спорта и с европейска поддръжка през идващите дни ще посрещнем посетители от 9 страни. Постарахме се да осигурим отлични условия на всички състезатели и съм уверен, че те ще реализиран впечатляващи резултати, както и ще се забавляват в красивия ни град и на езерото в Лесопарк " Липник “.

С тези думи кметът се обърна към всички присъстващи на откриващата конференция на спортното събитие по план Sports for Green Deal, финансиран по стратегия " Еразъм “ на Европейска комисия, която се организира в зала " Св. Георги “ в постройката на локалната администрация. Официални посетители на откриването бяха Илияна Христова, шеф дирекция " Европейски стратегии, планове и интернационално съдействие “ в Министерството на младежта и спорта, Теодора Саракостова, държавен специалист и доцент доктор Даниела Оронова от НСА, оповестиха от пресцентърът на Община Русе

В зала " Св. Георги “ участваха още представители на клубове, участници в спортното събитие - от Сърбия, Германия, Турция и районен съд Македония. Представителите на останалите 4 страни се чака да дойдат довечера и в ранните часове на утрешния ден.

Доц. Даниела Оронова показа посредством презентация къса история на драконовите лодки от древността до наши дни. Тя означи и провелия се неотдавна фестивал на езерото в Панчарево, като акцентира значимостта на идното Световно състезание по драконови лодки, което ще се организира през 2025 година на езерото в Лесопарк " Липник “ и на което хазаин ще е Община Русе.

Отличното взаимоотношение сред районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев “ и Община Русе беше маркирано в приветствието на доктор Валери Йорданов - началник катедра " Физическо образование и спорт “ към университета. Участие в конференцията посредством свои презентации взеха и представители на немския клуб по насочване OC Munchen, състезателен клуб " Пиколо " от Турция, състезателен клуб по насочване " Златовръв “ от районен съд Македония, СТПД " Академик “, Спелео клуб " Академик “, Семеен кодекс " Далян “ и други

По стратегия през утрешния ден предстоят гонки в дисциплината “Драконови лодки " на 500 м, а демонстрацията на атрактивните плавателни средства е през неделния ден. От 17:00 и 17:45 в Парка на младежта в Русе ще стартират надпревари по насочване и лекоатлетическо тичане.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР