Семейство от България загина при пожар в жилищен блок в

...
</TD
>Семейство от България загина при пожар в жилищен блок в
Коментари Харесай

Имало още пострадали българи от пожара в Германия, при който загина семейство от Костиево

Семейство от България почина при пожар в жилищен блок в Золинген в понеделник. Представители на мигрантската общественост в града заподозряха ксенофобски претекст, оповестяват локални медии.

Представители на мигрантите от Държавния съвет за интеграция в Северен Рейн-Вестфалия показаха това съмнение: " За страдание, би трябвало да приемем, че има расистка основа зад страхливата офанзива. В момента публичната атмосфера е толкоз нагорещена, че сме принудени да стигнем до този извод “ “

Прокуратурата съобщи в сряда, че първоначлано са почнали следствие за тенденциозен палеж. Прокурорът по случая Хериберт Кауне-Гебхарт обаче сподели, че следователите не са разкрили индикации за антиимигрантски претекст по време на предварителните следствия.

Припомняме, че в пожара почина млада българска двойка и двете им деца починаха при пожар в остаряла постройка в центъра на града рано в понеделник. Това са 28-годишният Кънчо Жилов, брачната половинка му Катя и двете им дребни дъщери на 3 година и на 6 месеца. Те са родом от пловдивското село Костиево. Загиналият Кънчо е брат на Златко Жилов, футболист на аматьорски футболен клуб Гигант Съединение.

Кметът на Костиево към този момент заяви, че е открита дарителска акция за събиране на средства за връщането на телата на жертвите в България

Това е и банковата сметка за всеки, който има опция да помогне на фамилията.

BG25 UBBS 8155 1011 3214 89

BIC код: UBBSBGSF Здравко Жилов

Още девет души са с разнообразни по тежест пострадвания са настанени в болница. Прокуратурата повтори, че убитото четиричленно семейство е от България, само че добави и фактът, че друго тежко ранено семейство евентуално също е от България. Засега управляващите не знаят дали измежду жителите на постройката е имало представители и на други националности.

Мюсюлманското съдружие в града " Дитиб “ твърди, че като се изключи един човек, в постройката са живеели " хора с турски корени от България и от Турция “. Местният клон на " Дитиб “ към този момент бил открил контакт с околните на починалите.

Огънят е почнал от мазето на постройката, само че е достигнал до покрива за негативно време. До идването на екипите за незабавна помощ към този момент не е било допустимо жителите да изоставен постройката.

Няколко души са били принудени да скочат от горните равнища на постройката в суматоха. Един от тях не съумява да се приземи върху постелката на избавителните служби и се приземява върху покрива на паркиран автомобил.

" Смъртта на това семейство е същинска покруса за целия ни град “, сподели кметът на Золинген Тим Курцбах след пожара, нареждайки знамената да се веят на половина в символ на печал.

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф настоя за следствие и изясняване на естеството на вчерашния пожар във допустимо най-кратък период.

" Пожелаваме милостта на Аллах на нашите турски сънародници от България, които изгубиха живота си при пожара, избухнал през вчерашния ден на разсъмване в жилището, където са живеели в Солинген, съболезнования на опечалените им родственици и бързо възобновяване на потърпевшите. Надяваме се мощно, че естеството на въпросния пожар ще бъде разследвано и изяснено във допустимо най-кратък период. Във връзка с това нашето генерално консулство ще продължи да поддържа връзка със съответните органи ", написа през вчерашния ден генералното консулство на Република Турция в Дюселдорф в пост в обществените мрежи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР