Сега не е моментът да говоря“ – това бяха единствените

...
</TD
>Сега не е моментът да говоря“ – това бяха единствените
Коментари Харесай

Чонтов от гонката: Аз съм праведен човек и разумен гражданин

" Сега не е моментът да приказвам “ – това бяха единствените думи пред публицисти през днешния ден в Съдебната палата на Иван Чонтов, който спретна гонка с полицията, а по-късно бе търсен, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Преди минути Бургаският областен съд остави ареста 20-годишния юноша. Той от своя страна изиска по-лека мярка за неотклонение. И показа, че във съдбовната вечер е бил  уплашен и обезпокоен  някой да не му навреди. Иван акцентира, че е студент. " Аз съм правоверен човек и рационален жител. Ще оставя да вземете решението каква да е моята мярка ", сподели още пред съда Чонтов.

Според Районен съд – Бургас Иван е притеглен като обвинен за закононарушения, за които в особената част на Наказателния кодекс се плануват санкции " Лишаване от независимост " до една година или пробация, заради което и първата изискуема причина за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража " е налице. От събраните все още доказателствени материали може да се направи обосновано съмнение на този стадий от следствието, че Иван   е направил действията, за които му е повдигнато обвиняване. Бургаският областен съд откри, че в тази ситуация са налице както заплаха от укриване на обвинения, по този начин и заплаха същият да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван. " Опасността от укриване на обвинения се извежда от държанието му при опита за задържането му от органите на реда. Същият подхваща бягство от опитващите да го задържат полицейски чиновници, като нито подадените звукови и светлинни сигнали, нито сигнала със " стоп палка " го стимулират да прекрати придвижването на управлявания от него автомобил. Следва да се означи, че по отношение на него са възпроизвеждани изстрели със " стоп патрони " от полицейските чиновници и е употребявано помощно средство " шипове ", само че даже и след възпроизведените изстрели и със спукани гуми лидерът продължава да ръководи автомобила си ", споделя в претекстовете си съда. Констатирани са и голям брой вреди по непознато движимо имущество, нанесени от лидера в резултат на удари на неговия автомобил при преследването с колите на правомерно движещи се други МПС-та, а преследването се " придвижва " даже отвън рамките на гр. Бургас, а точно на територията на с. Равадиново. Не на последно място, правосъдната инстанция регистрира и фактът, че причина за създалата се обстановка е опит на обвинения за незаконно лишаване на непозната движима движимост - мобилен телефон. " Изложеното несъмнено обрисува обвиненият като лице с висока степен на социална заплаха, податлив както към неспазване разпоредбите на ЗДвП, по този начин и да прави закононарушения от общ темперамент ", съгласно Районен съд - Бургас. Бургаският областен съд откри за неоснователни доводите на отбраната за ниска степен на социална заплаха на действието и дееца.

Чонтов  бе задържан в петък сутринта след сигнал, че босоног подозрителен млад мъж е видян наоколо до хотелски комплекс, ситуиран на плаж “Каваци ". Полицейски патрул  задържа бургазлията и го води в районно управление (на МВР) Созопол за изясняване на елементи по случая.  Чонтов   няма престъпни прояви. Тестовете за алкохол и опиати са били негативни.

Припомняме, че към 20.00 часа в четвъртък бе получено известие за случай, при който млад мъж с несъответстващо държание се опитвал да издърпа мобилен телефон от момиче в региона на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев " и “Македония ". 

Веднага по-късно е получен нов сигнал за погрешно паркиран джип върху пешеходната пътека на същите две улици. Към кръстовището се отправили два полицейски патрула. Забелязвайки ги, несъответстващият мъж се качил в джипа и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпоредби, потеглил по бул. “Христо Ботев " в посока ж.п. гара Бургас. 

Чонтов минал през бул. “Иван Вазов ", ул. “Спортна ", бул. “Тодор Александров " и местността “Пода " в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и рейс от градския превоз. 

Полицаите са сложили лента с шипове в региона на пътен възел Созопол, през които Чонтов е преминал и със спукани гуми траял да се движи в посока с. Равадиново. Там спрял, блъскайки си в паркиран на ул. “Стара планина " лек автомобил, със старозагорска регистрация. Неадекватният мъж съумя да избяга и бе търсен цяла нощ от полицейските чиновници.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР