Седем редовни и две извънредни заседания е провел Общински съвет

...
</TD
>Седем редовни и две извънредни заседания е провел Общински съвет
Коментари Харесай

Седем редовни и две извънредния заседания е провел Общински съвет Благоевград от началото на 2023 година

Седем постоянни и две изключителни съвещания е провел Общински съвет Благоевград от 01.01 до 30.06 2023 година Това стана ясно от доклад, показан от ръководителя на локалния парламент Радослав Тасков при започване на днешното постоянно съвещание, съобщи кореспондент на " Фокус “.

По отношение работата на непрекъснатите комисии към Общински съвет, Тасков посочи, че те са тези структури, които са в основата на динамичността на цялостната активност на локалния законодателен орган. На съвещанията се водят разногласия и полемики, изричат се отзиви и позиции до реализиране на мнение, което да е най-правилното и най-полезното за общината и нейните поданици.

" Заседанията на непрекъснатите комисии са с дневен ред, съгласуван с дневния ред на съвещанието на общинския съвет, в които вземат присъединяване ръководителят на общинския съвет, експерти от общинска администрация, които дават спомагателна информация по обсъжданите оферти и дават отговор на въпроси на общинските съветници.

Решенията в комисията се одобряват със съответното гласоподаване и с нужното по закон болшинство. Основната активност на общинския съвет се прави в 10-те непрекъснати комисии, където задълбочено се разискват препоръчаните планове за решения “, добави ръководителят на Общински съвет.

Общият брой на извършените съвещания на непрекъснатите комисии за отчетния интервал е 73, надлежно по комисии, както следва:

1. ПК " Бюджет, финанси и европроекти “ – 6 заседания;

2. ПК " Икономика, капиталово поощряване и обмисляне “ – 9 заседания;

3. ПК " Устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология и превоз “ – 8 заседания;

4. ПК " Социална и жилищна политика “ – 10 заседания;

5. ПК " Образование, просвета и вероизповедания “ – 7 заседания;

6. ПК " Здравеопазване “ – 8 заседания;

7. ПК " Децата, младежта, спорта, туризма и неправителствените организации “ – 5 заседания;

8. ПК " Обществен ред, сигурност и противопоставяне на корупцията и определяне спор на ползи “ – 5 заседания;

9. ПК " Развитие на селските региони, земеделие и горско стопанство “ – 9 заседания;

10. ПК " Жалби и надзор осъществяването на решенията на Общински съвет и мониторинг на публичните и възлагателните поръчки “ – 6 съвещания.

През отчетния интервал според решение на Общинската изборна комисия, клетва като общински консултант постави господин Милан Богдански.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР