Съвременният танцов спектакъл “Послания на Варна Денс Театър тръгва на

...
</TD
>Съвременният танцов спектакъл “Послания на Варна Денс Театър тръгва на
Коментари Харесай

Варна Денс Театър гостува в Русе със спектакъла си Послания

Съвременният танцов театър “Послания " на Варна Денс Театър потегля на национално турне и за първи път ще гостува в Русе. На 19-ти февруари (понеделник) на сцената на Доходно здание " от 19:00ч., публиката ще бъде отведена на танцово странствуване, въодушевено от творчеството на известния стихотворец Никола Илиев (1946 – 2002), ръководител на Сдружение на писателите – Варна от 1997 година до 2001 г. 

Вълната и индивида си наподобяват

в пространството от раждане до напреднала възраст.

Отблъскват се и след това се притеглят.

Понякога даже с идентична гняв.

–   “Вътрешно море " 2001

“Послания " е прочувствен театър, който с танц, лирика и музика стига до фена, разказвайки му за следата, която оставяме след себе си.  

На сцената феновете ще видят едни от най-изявените танцови актьори в България, измежду които Зорница Петрова, Милен Петров, Тиаго Сантана, Теодор Цаков, Аделина Калинова, Никол Недева и Николай Дойчев.

Режисурата е дело на Карина Илиева и Силвия Христова от Варна Денс Театър.

Билети могат да се закупят на касата на Доходно здание, в epaygo.bg, офис мрежата на EasyPay и Grabo. Спектакълът се реализира с финансовата поддръжка на Министерство на културата.

Варна Денс Театър е професионална културна организация в областта на актуалния танц, създаваща лични произведения за сцена и различни пространства, организираща просветителни събития с фокус танц и продуцираща фестивал “Танцови направления " от 2018 година насам. Организацията се стреми да среща необятната аудитория с изкуството на актуалния танц, като в това време дава благоприятни условия за професионална изява на надарени актьори.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР