Съветници от три политически формации в пловдивския общински съвет внесоха

...
</TD
>Съветници от три политически формации в пловдивския общински съвет внесоха
Коментари Харесай

Общината придобива парка зад хотел Санкт Петербург?

Съветници от три политически обединения в пловдивския общински съвет внесоха предложение да се придобие паркът зад хотел " Санкт Петербург ". За да се случи това, съветниците желаят да се даде мандат на кмета на града да стартира договаряния за придобиване на парка зад хотел " Санкт Петербург " против заслужено обезщетение, като се направи действителна пазарна оценка, предава Plovdiv24.bg .

Имотът на ул. " Полк. Сава Муткуров " е с повърхност 16 007 кв. м. Територията е урбанизирана и е планувана за сложно застрояване.

Паркът дружно с всички усъвършенствания, в това число оборудването (б.а. - военния бункер и тоалетната) и надземната му повърхност от 704 квадратни метра би трябвало да бъде добит от община Пловдив, защото това е в полза на жителите, аргументират се вносителите на предлагането. 

Припомняме, че желанията на частния притежател да застрои територията срещна сериозен отпор от пловдивчани. Гражданското неодобрение принуди редица видни политици да отидат на място и да се срещнат с проблема, само че досега не е направена действителна стъпка за смяна на статуквото. Досега само съществуването на военното оборудване възпираше реализацията на капиталовото желание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР