Състав на Окръжен съд Разград призна за виновен 45-годишния С.

...
</TD
>Състав на Окръжен съд Разград призна за виновен 45-годишния С.
Коментари Харесай

Осъдиха собственик на русенска фирма за смъртта на работник

Състав на Окръжен съд Разград призна за отговорен 45-годишния С. В. от Русе, който предизвикал гибелта на собствен 62-годишен служащ заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност – осъществяване на строително-монтажни работи по осъществяване на обект " Ремонт на тръбопровод ", находящ се в с. Ушинци, на основен път Русе-Варна, оповестиха от окръжния съд .

Подсъдимият бил освен притежател и шеф на компанията, която била наета като реализатор по контракт за осъществяване на строително-монтажни работи, само че и началник на строителните работи, и длъжностно лице по сигурност и здраве.  

Трудова акцидент зародила към 13,40 ч. на 22.02.2023 година Пострадалият дружно с двама негови сътрудници трябвало да извършат спешен ремонт на тръбопровод, благосъстоятелност на частно сдружение, намиращ се покрай с. Ушинци до основния път Русе-Варна. След осъществените изкупни действия с екскаватор по откриване на тръбата, потърпевшият влезнал в изкопа с цел да в профил зародилия теч. Докато пристягал болтовете на ремонтна скоба, пръстта от страната на асфалта се отлепила и затрупала 62-годишния мъж. Веднага бил подаден сигнал на тел.112, само че от затрупването със земна маса потърпевшият получил контузии несъвместими с живота и умрял за минути.

При постановяване на присъдата съдът одобри, че подсъдимият не е обезпечил сложни здравословни и безвредни условия на труд на всички работещи и не е направлявал спазването на условията за здравословни и безвредни условия на труд.

45-годишният притежател на компанията бе наказан на " отнемане от независимост " за период от една година и четири месеца, чието осъществяване се отсрочва за изпитателен период от три години.

Мъжът ще заплати 1990,34 лева за разходи на досъдебното произвеждане и 2250 лева разходи за правосъдното произвеждане – адвокатско заплащане.

 

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд - Варна.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР