Сашко е един голям късметлия, защото проблемът, който има, го

...
</TD
>Сашко е един голям късметлия, защото проблемът, който има, го
Коментари Харесай

Психиатър за пловдивчанин с проблем като на Сашко: Намериха го след 15 дни във Варна!

Сашко е един огромен късметлия, тъй като казусът, който има, го е тласнал към импулсивния акт да тръгне да скита из гората и същият този проблем го е запазил жив. Това сподели в изявление за Агенция " Фокус “ пловдивският психиатър доктор Веселин Герев. " Вижте каква подигравка на ориста! Това не му се случва за първи път “, сподели доктор Герев.

Той изясни, че болестта " аутизъм “ значи капсулация, липса на всевъзможни усещания и отговор. Обикновено страдащите са деца, отключва се в детската възраст. Това са едни вглъбени в себе си хора, някои от тях дори са гении в някаква област. При тях са наранени и трите най-важни сили на психологичната активност. Има едно тотално разстройство, срив и липса на връзки сред страсти, воля и мислене. " В началната фаза, при децата най-засегнати са волята и страстите. Мисловният развой се визира доста по-късно. Остава си на едно равнище – плътно нагледно мислене.

Д-р Герев изясни още, какво е допустимо да се е случило при Сашко. " Да си хванеш пътя “ е честа импулсивна проява на такива деца. Сашко постоянно е ходил самичък да си прави разходки и надлежно след това се е прибирал.

" Днес един от спасителите ми сподели, че той е бил намиран и различен път на 20 км по-далече от мястото, където е бил в този момент. Той взема решение да хване пътя и потегля да върви. В началото, самото заболяване е такова, че всичко му е и като на сън, и като в действителност. И чак, когато към този момент всичко му се е прояснило, той към този момент се е изгубил. И стартира да бърка, да се припознава - тук съм минавал, там не съм минавал, това ми е познато, това не ми е познато. Това е в действителност казусът, който е тласнал детето към тази демонстрация “, разясни психиатърът.

Защо обаче Сашко се е съхранил толкоз дълго време? Отговорът на доктор Герев, още веднъж от здравна позиция, е, че тези хора, при които са наранени страстите, са прочувствено нивелирани.

" Емоцията няма амплитуда, тя е непрекъсната. Имат само боязън от образен и физически контакт с непознати хора. Но все пак, в суматоха няма да изпаднат. Това е фактът, който е задържал детето толкоз дни живо ", счита доктор Герев.

Защото, на процедура, в едно такова положение, човек се паникьосва и не го убива толкоз студът и неналичието на храна и вода, а страхът. Днес разбрах още от спасителите, че те са оставяли на доста места храна и вода в гората през тези дни. С това се изяснява фактът, че той няма никаква кръвна захар. Тоест, той е намирал храната и се е хранил.

И макар че бащата най-вече се притесняваше, че детето няма да яде и пие вода, в противен случай, инстинктът за самосъхранение при подобен вид психологично разстройство работи. Тоест, Сашко е пил вода, хранил се е, и най-сетне са го намерили “, добави доктор Герев.

Психиатърът не изключва опцията Сашко на доста пъти да се е срещал с тези, които го търсят, само че най-вероятно се е крил от тях поради страха, че това са непознати хора. И нормално хората с подобен проблем не контактуват с непознати. Но има и проблясъци освен това положение. Така че, обикновено е да е бил отзивчив най-после. Намира едно избавление, тъй като 9 дни не са малко време.

" Времето беше хубаво, листопадът отделя доста топлота, това също са удобни фактори за него. Човешката душа е океан “, сподели още доктор Герев.

Случаят със Сашко не е здравно знамение, твърди доктор Герев. " Аз съм имал сходен случай, при който млад мъж от Пловдив, измъчен от такива проблеми, изчезна и го намерихме след 15 дни във Варна. Пеша е отишъл до Варна, като след това ми обясняваше с детайлности по какъв начин е ходил по полето, по какъв начин е ял плодове и зеленчуци, тъй като то отново беше такова есенно време, и по какъв начин се е крил от хората, с цел да не го заловен, че им краде плодовете “, описа още психиатърът.

Има възможност Сашко да опише въпреки всичко след време какво му се е случило. Това е въпрос на някакъв проблясък, подтик. " Както е тръгнал да върви, по този начин в един миг може да стартира да споделя и да приказва за това, и да не може да се спре. Но е допустимо и нищо да не се случи, сподели още доктор Веселин Герев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР