Със символична първа копка в ДГ Еделвайс в район Тракия

...
</TD
>Със символична първа копка в ДГ Еделвайс в район Тракия
Коментари Харесай

В Пловдив започна проект за въвеждане на енергийна ефективност в 3 детски градини

Със алегорична първа копка в ДГ " Еделвайс " в регион " Тракия " бе сложено началото на план за въвеждане на енергийна успеваемост в три детски заведения в града, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Проектът  " Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и създаване на фотоволтаични електроцентрали в три детски градини на територията на Община Пловдив " се осъществя с безплатно финансиране по стратегия " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност " от Министерство на енергетиката. Реновиране ще има в " ДГ " Еделвайс " и ДГ " Десислава " в р-н " Тракия " и ДГ " Светлина " в р-н " Южен ".

Реновирането на ДГ " Еделвайс " е на стойност 1 487 198 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване на плана е 24 месеца и би трябвало да завърши на 30 април 2024 година

" Това е следващата стъпка от уговорката, който аз и кметът на региона поехме при започване на мандата - да има нови детски градини и да реновираме старите. Тази детска градина е от 1982 година, когато технологиите бяха други, а в този момент са напреднали и ние сме длъжни да осигуряваме по-високо качество на живот " - сподели кметът, който участва на първата гала. 

" Екипът на детската градина е доста благополучен, тъй като се осъществя една негова фантазия. Благодарим за подаръка. Ще се усъвършенства качеството на работа и ще се обезпечи комфорт за децата " - сподели от своя страна шефът на детското заведение Надя Загорска. 

Кметът на " Тракия " акцентира, че това са последните две детски градини в региона, които се реновират и по този начин към този момент няма да има разлика сред новите и старите. " Детските заведения в " Тракия " с изключение на, че са усъвършенствани, стават и повече. Само след няколко дни следва разкриване на нова детска градина зад блок 126, която е филиал на " Таня Савичева " " - заяви.

На церемонията участва и заместник-кметът на " Южен " Атанаска Тунтова, която изрази удовлетворение, че една от детските градини, която ще се реновира, е на територията на региона. " Когато работим дружно нещата се случват. Това е добра самодейност, този план дава опция за икономисване на енергия и запазване на околната среда " - сподели Тунтова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР