Само за седем дни успяхме да съберем милион. Това каза

...
</TD
>Само за седем дни успяхме да съберем милион. Това каза
Коментари Харесай

Манол Пейков: За седем дни успяхме да съберем 1 милион лева

Само за седем дни успяхме да съберем милион. Това сподели в предаването на Радио " Фокус " " Добро утро, България " Манол Пейков - издател, преводач и политик. " В момента минаха милион. Не знам по какъв начин съумях. Изглежда инерцията, която има от даренията, събрани за Украйна, евентуално работи по някакъв метод, само че там за два месеца събрахме милион и четиристотин хиляди, а в този момент единствено за седем дни успяхме да съберем милион ".

Манол Пейков изясни, че 110 специфични палатки ще бъдат създадени и инсталирани идната седмица за нуждаещите се хора в Турция. Той приготвя още тир с брашно, който би трябвало да дойде през днешния ден в Северна Сирия, а също така през идващите дни се чака още три тира с брашно и още четири камиона с облекла, които още веднъж ще заминат в посока за Сирия.

" Вчера направих първата публична сделка за 110 палатки, които ще костват към 140 хиляди лв.. Ще бъдат създадени за седмица. Това са фамилни палатки с размер 4 на 4 метра, със специфична топлоизолация, които устоя до -21 градуса, с доста сериозна издръжливост и с гаранция сред 10-15 години. Производителят е от град Кешан, Турция и пое ангажимент да ги инсталира непосредствено на място, а аз от своя страна поех ангажимент да отида дружно с него. Следващият понеделник ще са подготвени. Около три дни ще отнеме самият монтаж. Изпращаме също по този начин през днешния ден цялостен тир с брашно за Сирия. Очакваме през днешния ден последни механически документи да бъдат завършени. Има непрекъснати промени в условията, знаете, че Сирия  внимателно място. Става въпрос за Северна Сирия, която не е ръководена от държавните сили. Там работим с фондация на терен, тя е американска фондация, дава подробни доклади. Ние ще изпратим най-малко три тира с брашно и още най-малко три или четири камиона с облекла ", изясни той. 

Той още сподели, че голям брой компании и организации се обаждат с подготвеност да оказват помощ. Сред тях са и зърнопроизводители, самолетни компании, притежатели на товарни камиони. Всички те са подготвени безплатно да подкрепят нуждаещите се, с каквото би трябвало.  

" Непрекъснато получаваме позвънявания от компании. Обадиха ми се хора от Съюза на зърнопроизводителите и предложиха 75 тона жито. Аз, от своя страна, открих мелници, където гратис да се смелят. Това са към два тира с брашно. Цената му на пазара е към 45 хиляди лв.. Обадиха ми се от Луфтханза и от турски самолетни компании, с цел да поемат ангажимент, в случай че се наложи да извозваме хора към Истанбул. Организацията на притежателите на товарни камиони също ми се обадиха и споделиха, че ще изпратят колкото тира е нужно. Страшно доста хора звънят. Ангажиментите са доста високо равнище. Просто е супер впечатляващо и супер вдъхновяващо ", сподели Пейков.

Манол Пейков сподели още, че персонално посланикът на Турция в България му се е обадила, с цел да изрази своята огромна благодарност за дейностите на българския народ. Тя му е обяснила, че усеща страната ни като другар на Турция. Същевременно донорите са към този момент над 10 хиляди души.

" Посланика на Турция ми звънна в четвъртък вечерта. Лично ми се обади по телефона и изрече дълбоки благодарности. Помоли да предам на всички хора, които посредством мен подаряват.Каза, че за първи път е усетила, че България е другар на Турция. Каза го със ужасно разчувствуван глас, съвсем през сълзи. Това е страхотен комплимент за всички българи, които се впуснаха в тази акция. До момента донорите при мен, мисля че към този момент са над 10 хиляди души. Въодушевление, а това са единствено за парични дарения. Отделно от това пет пункта в София, три пункта в Пловдив, един в Асеновград, един в Хасково, един в Шумен, както и в много други градове. Това са хора, които събират непрестанно дарения и тук приказваме за тирове и тирове с дарения ", съобщи Пейков.

Припомнямe сметката за дарения:

BG39DEMI92405000305527

Търговска банка Д

BIC: DEMIBGSF

Титуляр: Манол Костадинов Пейков

Основание: За потърпевшите от земетресението.

PayPal: [email protected]

 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР