Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303,

...
</TD
>Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303,
Коментари Харесай

Съдия от Русе беше отличен от ВСС 

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет на съображение член 303, алинея 1 и алинея 2, т. 1 и т. 2, б. " а “ и алинея 3, т. 1 от Закона за правосъдната власт, насърчи Юлиян Стаменов – съдия в Окръжен съд – Русе, с оценки " служебна признателност и грамота “, " персонален почетен знак първа степен – златен “, както и с парична награда в размер на 1500 лева за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества.

Предложение за награждаването е направено от ръководителя на Окръжен съд – Русе. То е стимулирано с предстоящото пенсиониране на съдия Стаменов. Целият му юридически стаж – над 37 години, е минал в правосъдната система като в Окръжен съд – Русе е правораздавал над 29 години, а в интервала 1999 г. – 2004 година е бил заместник-председател на съда. Съдебните му актове се отличават с съвършеното познаване на материята в региона на наказателното право и наказателния развой.

На съображение член 160, по отношение на член 165, алинея 1, т. 1 от Закон за съдебната власт, колегията освободи Юлиян Стаменов от заеманата служба " арбитър “ в Окръжен съд – Русе, считано от 28.05.2023 г.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР