Съдия Екатерина Николова от Районен съд - Благоевград остави в

...
</TD
>Съдия Екатерина Николова от Районен съд - Благоевград остави в
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Бахамата и жена му

Съдия Екатерина Николова от Районен съд - Благоевград остави в ареста Васил Петров по прякор Бахамата и брачната половинка му Лидия, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

По отношение на сина им бе наложена по - лека мярка " Домашен арест ". 

Припомняме, че на 22.02.2023 година са привлечени към наказателна отговорност три лица - Д.Д., на 21 година, от Благоевград, В.П, на 47 година, от Дупница и Л.П., на 44 година, от Благоевград. 

Те са упрекнати за това че от 01.06.2022 година до 20.02.2023 година на територията на гр. София, с. Марикостиново, общ. Петрич, гр. Дупница и гр. Сандански, при изискванията на продължавано закононарушение, направили четири обособени действия, за да набират за себе си имотна полза. Сговорили се да вкарат в подвеждане разнообразни жители, че ще извършат за тях избрани задания: ще им продават леки и товарни коли, ще им спомагат за правене на планове за публични поръчки, ще трансферират благосъстоятелност върху неподвижен парцел, да бъдат подхвърлени опиати в автомобил, ще спомагат за събиране на парични отговорности. За това обвинените авансово получавали разнообразни суми, без да извършват поетите задължения. Така предизвикали имотна щета на жертвите си в размер на 523 800.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за закононарушение по член 210, алинея 1, т. 2 и т. 5 вр. алинея 1, прочие 1 и прочие 2 от Наказателен кодекс вр. с член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от една до осем години и конфискация на ½ от имуществото.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор на обвинените е наложено задържане за период до 72 часа. Предстои в Районен съд-Благоевград да бъде

импортирано искане взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ на всеки от тях.

Сезирана е КПКОНПИ за осъществяване на инспекция на имущественото положение на тримата упрекнати за непозволено облагодетелстване.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР