С цел налагане на стриктен контрол над изхвърлянето на масово

...
</TD
>С цел налагане на стриктен контрол над изхвърлянето на масово
Коментари Харесай

Започват проверки за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци от автосервизите и сервизите за гуми в Благоевград

С цел налагане на прецизен надзор над изхвърлянето на всеобщо публикуваните боклуци от автосервизите и сервизите за гуми, общинските еколози и звено " Инспекторат “ стартират инспекции за непозволено събиране, превозване, предпазване и следващо отнасяне на остарели автомобилни гуми и отработени масла на територията на община Благоевград.

Събирането, превозването и съхранението на тези боклуци се прави само от лица, притежаващи документ по реда на член 35 от ЗУО. Автосервизите и сервизите за гуми следва да имат подписан писмен контракт с организации по оползотворяване на излезли от приложимост гуми и отработени масла. Всички обекти, от чиято активност се образуват тези всеобщо публикувани боклуци, носят отговорност за тяхното следващо отнасяне.

При открити нарушавания, общинските чиновници ще имат право да сформират сигнален протокол с наставление, както и да постановат наказания, регламентирани в чл.134, чл.136, чл.140 и чл.141 от ЗУО, които можете да откриете .

Инициативата на Община Благоевград е част от поредност от дейности в отбрана на околната среда и цели да предотврати изхвърлянето на всеобщо публикувани боклуци, които са измежду причинителите за трайни екологични вреди.

Припомняме, че през юни т.г. кметският екип затвори противозаконното бунище в село Изгрев, което застрашаваше живота и здравето на жителите му, а през септември по предложение на кмета отпадна и таксата за даване на контейнери и транспортиране на строителни боклуци от семействата.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР