С технически проблем е стартирала електронната система за прием в

...
</TD
>С технически проблем е стартирала електронната система за прием в
Коментари Харесай

С технически проблем стартира електронният прием в детските заведения в Благоевград

С механически проблем е стартирала електронната система за банкет в детските градини и яслите на територията на община Благоевград, алармираха родители в обществените мрежи, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

На ексклузивен брифинг в тази връзка кметът Илко Стоянов заяви, че казусът е бил отхвърлен. 

" Родителите да бъдат спокойни. Срокът е до 10-ти април. Съвсем обикновено тече процесът, има някои бъгове, които се отстраняват. Призовавам родителите да не бързат, това не е съревнование. Няма критерии - първи по регистрация, първи по банкет ", сподели Стоянов. 

Анализът на Община Благоевград демонстрира, че хората всеобщо откликват на нововъведението. До обяд са поддадени към 380 подадени заявки по електронен път и единствено 8 на място в детските градини. 

" Електронният банкет подсигурява освен улеснение, само че и съблюдаване на разпоредбите ", акцентира Стоянов. 

Секретарят на общината Дейвид Арабаджиев от своя страна посочи, че казусът визира подадените поръчки преди 09.29 часа. До края на деня родителите ще могат да си създадат информация в системата, а през утрешния ден на всеки един от тях ще бъде позвънено от чиновник на общината, с цел да е несъмнено, че няма да има проблем с приема на нито едно дете, с подадено заявление от родител до този час на деня. 

По време на брифинга стана ясно, че общината планува въвеждане на електронни услуги и във връзка с обществените действия, като бе очебийно, че ще се работи на правилото " хибриден модел ", т.е. и гишета ще продължат да обслужват жителите на общината.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР