С тържествена церемония бе открита новата сграда на Учебен корпус

...
</TD
>С тържествена церемония бе открита новата сграда на Учебен корпус
Коментари Харесай

Двама министри откриха новата сграда на МУ Пловдив

С тържествена гала бе открита новата постройка на " Учебен корпус 2 " на Медицински университет – Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Там ще бъдат ситуирани катедра " Образна диагностика “, компетентност " Медицинска речева и езикова патология “, секция " Паразитология “ от Медицинския факултет.

На откриването участваха министърът на образованието и науката, министърът на опазването на здравето проф. доктор, регионалният управител , кметът на Пловдив , заместник-кметовете и, кмета на регион " Тракия " и доста други публични лица.

В речта си проф. Мариана Мурджева дефинира днешния ден като следващ празник на МУ - Пловдив.

" Мнозина си спомнят горещия 15 юли 2021 година, когато навръх това място поставихме първата копка. Проектът трябваше да се случи за 730 календарни дни и това е реалност. Изпълнителя съблюдава обещанието си. "

Тя показа още, че в 7-етажния едносъставен корпус са ситуирани 46 образователни зали, 51 кабинета и други пространства. На всеки етаж има самостоятелен ъгъл за отдих, а в комплекса ще работят и ще се образоват близо 1200 индивида.

Много значим детайл е, че на всички места има обезпечен достъп за хора с увреждания.

" Знаем, че постройките се вършат от тухли, бетон, стъкло, само че домът се гради от хората, които го обитават. Вярвам, че хората, които ще населят тази постройка, ще я трансфорат в дом на образованието и науката. "

Министърът на образованието и науката сподели, че днешното събитие демонстрира какъв образец е МУ- Пловдив за висшето обучение в България.

" МУ - Пловдив е университет на бъдещето със своя страховит симулационен център, в който сегашното среща бъдещето. "

От своя страна министъра на опазването на здравето проф. доктор приветства ръководството да поредните старания и акцентира, че постройката е финансирана напълно със средства на университета.

" Най-много ме радва, че това ще ни приближи до общата ни цел - да подсигуряваме качествени и ефикасни медицински услуги за всички български жители. "

На края на церемонията Знеполски свещеник Арсений и духовниците от Пловдивска духовна семинария  " Св. Св. Кирил и Методий " осветиха тържествено новата постройка.

Проф. Мариана Мурджева съпроводена от министрите Цоков и Хинков тържествено прерязаха лентата на новия дом на МУ - Пловдив.

" Да ни е цветущ. Нека в него работим с доста здраве, ентусиазъм и триумфи ", сподели тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР