С шествие за мир от Дом Васил Левски по главната

...
</TD
>С шествие за мир от Дом Васил Левски по главната
Коментари Харесай

Денят на независимостта на Украйна ще се отбележи днес в Пловдив

С шествие за мир от Дом " Васил Левски " по основната улица в Пловдив украинската общественост ще означи Деня на независимостта на Украйна.  Празникът включва още панаир на занаятите и благотворителна галерия. Шествието, което ще стартира в 18:30 часа, ще приключи при постройката на Община Пловдив. 

Там още от 16:00 часа ще стартират панаир на занаятите и майсторски класове. Празникът ще бъде открит публично в 19:00 часа с песента " Щедрик " и слово на почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев.

Ще бъдат връчени награди за най-активните доброволци. Детският танцов колектив " Funk drive " ще извърши танцов флашмоб под мотото " Украйна - това съм аз ". Предвидени са още музикални осъществявания и демонстрационни осъществявания по джудо. Празникът ще приключи с българско хоро.

На 22 август в музейна изложба " Димитър Георгиев “ в Пловдив по случай Деня на независимостта на Украйна бе открита галерия с икони, рисувани върху капаци от сандъци за муниции, от киевските художници Олександър Клименко и Соня Атлантова.

На 24 август 1991 година Върховната рада на тогавашната Украинска руска социалистическа република приема Декларация на на независимостта, което слага началото на актуалната украинска страна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР