С ритуал по поднасяне на цветя и венци пред паметника

...
</TD
>С ритуал по поднасяне на цветя и венци пред паметника
Коментари Харесай

Благоевград чества 3 март

С обред по поднасяне на цветя и венци пред паметника на майор Иван Павлович Орлински, в региона на стадиона започнаха честванията на националния празник на Република България в Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус “.

Жители и посетители на Община Благоевград, както и публични лица, преклониха глава пред делото на героите – освободители, платили нашата независимост с кръвта си.

По традицията честванията продължиха с шествие до паметника на Гоце Делчев, където бе повдигнат флага на България, а Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници отслужиха молебен за здравето на целия български народ. " Нека Бог да пази България и обичания от всички ни български народ “, сподели дядо Серафим.

Последва слово на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, който акцентира, че свободата, която имаме през днешния ден е заплатена с кръвта на знайни и незнайни български герои. " Пет века силите не секнаха, пет века очакванията не угаснаха. В продължение на пет века поробителите не съумяха да изтръгнат българското съзнание “, сподели още той.

Ученици от трето главно учебно заведение " Димитър Талев “ – Благоевград поздравиха българския народ с литературно – музикален рецитал.

Цветя и венци пред паметника на Делчев сервираха: кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, регионалният шеф Стоян Христов, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, евродепутати, представители на политически партии, културни дейци, общественици и жители.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР