С постановление на прокурор мъж с инициали С. Г. е

...
</TD
>С постановление на прокурор мъж с инициали С. Г. е
Коментари Харесай

Лошо му се пише на криминален тип, хванат с много дрога в Бургас

С разпореждане на прокурор мъж с букви С. Г. е притеглен под наказателна отговорност, че на 11 септември 2024 година на бургаската улица " Цар Калоян “ е държал за коноп с общо тегло над 430  грама на обща стойност над 8 хиляди лева и кокаин с общо тегло над 100 грама на обща стойност над 18 хиляди лева Първоинстанционният съд е взел по отношение на обвинения мярка за неотклонение “задържане под стража “.

Въззивната инстанция намира за вярна преценката на окръжния съд, че на стадия от воденото следствие по делото са събрани доказателства, които обосновават в задоволителна степен на възможност тезата на прокурора, че С. Г. може да е направил закононарушението, за което е упрекнат.

Апелативните съдии са смятат, че е налице и заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение, което е втората причина за  постановяване на най-тежката мярка за неотклонение. Съдът регистрира особеностите на закононарушението - тип и количество на опиатите, метод на осъществяване на действието, а също и тежестта на плануванаъа в закона глоба в сходство с практиката на Европейски съд по правата на човека и показва, че има риск с държанието си обвиненият да препятства воденото против него наказателно произвеждане, както и да пристъпи закона. По делото има данни за негова предишна съдимост, както и че незаконната активност, за която се води актуалното следствие, е осъществена в границите на изпитателния период по предишно наказание. Въззивният съд показва, че изискванията и режимът на осъществяване на домашния арест, каквото е настояването на отбраната, не биха се явили в задоволителна степен ефикасни, за ограничение възможни непозволени прояви на лицето.

Определението на Апелативен съд – Бургас, с което е доказана мярката за неотклонение на С. Г., е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР