С пълно единодушие общинските съветници подкрепиха докладната записка за кандидатстване

...
</TD
>С пълно единодушие общинските съветници подкрепиха докладната записка за кандидатстване
Коментари Харесай

Изграждат Център за високи постижения в ИТ гимназията

С цялостно единогласие общинските съветници поддържаха докладната бележка за кандидатстване за разпределяне на средства за създаване на Център за високи достижения в професионалното обучение и образование в Професионалната гимназия за компютърно програмиране и нововъведения.

" Към Професионалната гимназия по компютърно програмиране има огромен интерес от възпитаници от разнообразни градове - 55-60 % от всички кандидатстващи, което изисква леглова база. Там има сериозна директна конкуренция сред децата. 10 % от всички кандидатстващи да вземем за пример са от Варна и ние сме длъжни да осигурим условия на тези деца “, съобщи кметът.

От всички 28 професионални гимназии в цялата страна, избрани да получат статут на Център за високи достижения, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас ще бъде единствената гимназия в направление " Компютърни науки “.

За задачата Община Бургас предлага създаване на нов корпус на Професионалната гимназия за компютърно програмиране и нововъведения, който да реализира дейностите на Център за високи достижения.

Сградата ще бъде на четири етажа, като в нея ще има зона за образование и зона за обитаване. Зоната за образование ще включва многофункционална зала за образование и за осъществяване на извънкласни действия за 99 седящи места на първия етаж и по две класни стаи с обслужващи пространства на всеки от останалите етажи. Общежитието ще бъде в независима зона с четири етажа със стаи за 32 възпитаници и партер със стълбище и асансьор.

Освен строителство на новия корпус, планът планува още доставка и монтаж на съоръжение и обзавеждане на Центъра за високи достижения.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР