С официална церемония пред сградата на ОДМВР-Русе започна тържественото честване

...
</TD
>С официална церемония пред сградата на ОДМВР-Русе започна тържественото честване
Коментари Харесай

Русенските полицаи отбелязаха празника си с тържествена церемония

С публична гала пред постройката на ОДМВР-Русе стартира тържественото честване на професионалния празник на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и 145 години от основаването на вътрешното ведомство. Официалната дата на неговото отбелязване е 5 юли, само че тази година по самодейност на ОДМВР – Русе тържеството се организира ден по-рано.

Пред монумента “Признателност и популярност " към поколенията чиновници, посветили живота си в работа на обществото, бе образуван почетен внушителен строй от униформени чиновници от всички структури на Министерство на вътрешните работи на територията на региона. Директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Пламен Първанов одобри строя, а по-късно беше отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската Света митрополия. Бяха поднесени венци и цветя пред монумента, заяви Общината.

Официални посетители на събитието бяха зам.-кметът на община Русе Енчо Енчев, регионалният шеф Драгомир Драганов и неговият заместител Георги Георгиев, началникът на РУО Русе доктор Росица Георгиева, шефът на РДПБЗН - Русе Комисар Светослав Войчев, административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура - Русе Георги Георгиев и Ирена Костадинова, магистрати, представители на локалната и държавната власт.

След формалната част в постройката на ОДМВР – Русе се организира тържествено заседание, на което бяха отличени най-хубавите чиновници на ОДМВР – Русе. Те бяха поздравени от зам.-кмета Енчо Енчев, който означи, че тяхната лоялност, кураж и професионализъм са незаменими за поддържането на реда и отбраната на жителите. " Вие сте тези, които със своята всеотдайност и увереност осигурявате сигурността и стабилността на страната. Дейността ви е образец за отдаденост и безрезервна работа в името на общото богатство. Бъдете все по този начин стимулирани и подкрепяни в своите старания да вършиме нашето общество по-сигурно и умерено място за живеене “, сподели в приветственото си слово зам.-кметът.

Честването продължи на площад " Свобода “ пред постройката на Община Русе, където бе демонстрирана полицейска, противопожарна и криминалистическа техника и съоръжение, с присъединяване на екипи от ОДМВР – Русе, РДПБЗН - Русе, Гранична полиция и Жандармерия.

Министерството на вътрешните работи е едно от първите министерства, основани след Освобождението на България от османско иго и възобновяване на българската страна с подписания на 3 март 1878 година Санстефански кротичък контракт. То стартира да действа от 5 юли 1879 година, когато с декрет № 1 на княз Александър Батенберг се образува първото българско държавно управление. Негов министър-председател и министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Датата 5 юли е избрана за професионален празник на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР