С официална церемония и водосвет преди минути бе направена първата

...
</TD
>С официална церемония и водосвет преди минути бе направена първата
Коментари Харесай

След дълги години говорене в Пловдив направиха първа копка на Южния обходен колектор

С публична гала и водосвет преди минути бе направена първата копка на построяването на Южен обходен колектор в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" С реализирането на този план ще се разтовари канализационната мрежа в централната градска част на Пловдив и ще се реализира значима цел - запазване на водните запаси " - сподели в приветствието си шефът на ВиК - Пловдив инж.. 

" Не беше лесна задача този план да стане факт, няма да е лесна задача да бъде осъществен. Това е най-големия план, който ръководи ВиК-Пловдив. Уверявам ви, че Министерство на регионалното развитие ще бъде в помощ и ще спомага по всички линии за реализацията на този план " - означи заместник-министърът на районното развиване Захари Христов.

" Проектът е значим и след реализацията му ще имаме съвременна система за водоснабдяване и канализация, в резултат на което ще има понижаване на загубите. Знаете, служебното държавно управление отпусна 406 милиона лв. на общините за доизграждане на улици и пътища. 42 милиона от тази сума е предопределена за Пловдивска област, а от тях 12 милиона са за ВиК " - сподели регионалният шеф.

" За благополучие или за зла орис, в този мандат ще осъществяваме най-значимите обекти за Пловдив. Те са на обща стойност над 500 милиона лв.. Надяваме се всички тези планове да бъдат приключени в период, с цел да се поздравим с отлична инфраструктура след 1-2-3 години. Причиняваме неудобства за жителите, за което неведнъж се извиняваме. За да бъде построено нещо, би трябвало да се скапе в първата си част и след прочут интервал да се поздравим с добра инфраструктура. В лицето на община Пловдив ще има правилен сътрудник " - съобщи заместник-кметът по строителство и вложения.

Празничният водосвет беше отслужен от отец Георги Аврамов от църквата " Св. Николай Чудотворец ".

Дружеството " Водоснабдяване и канализация “ ЕООД, гр. Пловдив, в качеството му на оператор за обособена територия – област Пловдив и бенефициент по процедура BG161М1ОР002-1.016 " Изграждане на ВиК инфраструктура “ на ОПОС 2014-2020 година, извършва план " Доизграждане и реорганизация на водоснабдителни и канализационни системи в обособена територия, обслужвана от " ВиК “ ЕООД, гр. Пловдив, България “.

Основната цел на плана е възстановяване на съществуващите системи за ръководство на питейните и отпадъчните води на обособената територия, обслужвана от " ВиК “ ЕООД, гр. Пловдив, чрез повишение на качеството на услугите във ВиК бранша на територията на осъществяване на плана, ограничение на негативното влияние на заустваните отпадъчни води и обезпечаване на екологосъобразно заустване на битовите отпадъчни води.

Проектът е финансиран посредством Оперативна стратегия " Околна среда “ 2014-2020.

Общата стойност на плана е 134 720 653,75 лева, от които:

80 993 613, 84 лева – европейско съфинансиране от Кохезионния фонд;

14 292 990,68 лева - национално съфинансиране  от държавния бюджет на Република България;

16 986 995,72  лв. личен принос на " Водоснабдяване и канализация " ЕООД, гр. Пловдив;

22 447 053,51 лева – неприемливи разходи;

Начална дата на осъществяване е  12.09.2019 г. 

Крайна дата: 12.03.2024 г. 

Видео от събитието гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР