С изслушване на вещи лица продължи вчера в Окръжен

...
</TD
> С изслушване на вещи лица продължи вчера в Окръжен
Коментари Харесай

Изпуснат от шофьорка телефон довел до смърт на велосипедист в Пловдив

С чуване на движимости лица продължи през вчерашния ден в Окръжен съд - Пловдив делото против Нина Станчева Димитрова, която е упрекната в причиняване на гибел по несъобразителност, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg .

Инцидентът е от 3 декември 2021 година на ул. " Ген. Данаил Николаев “ в Пловдив, в непосредствена непосредственост до Второ РПУ на Министерство на вътрешните работи.  Според обвинителния акт Нина Димитрова, при ръководство на лек автомобил " Мерцедес ", е нарушила разпоредбите за придвижване (чл.5 ал.1 т.2 и чл.95 ал.1 от Закона за придвижване по пътищата) и с това по несъобразителност е предизвикала гибелта на велосипедиста Георги Попов, настъпила 45 дни по-късно - на 17.01.2022 година.

Пред чиновниците от " Пътна полиция " подсъдимата обяснила, че откакто спряла автомобила, изпуснала на пода мобилния си телефон. Отворила вратата, с цел да й е по-удобно да го вземе. Тогава чула звук и като се изправила, видяла човек на земята.

Вчера беше призната съдебно-медицинската експертиза, направена от четирима лекари. В продължение на половин час те отговаряха на въпроси на двамата юристи на Нина Димитрова по отношение на това какво интензивно лекуване е било подхванато, какви лекарства е приемал умрелият преди случая и какви са аргументите за настъпилата гибел.

В залата обаче не присъстваше вещото лице Мутафчиев, който трябваше да показа комплексна автотехническа експертиза. Оказа се, че той е зает с други две каузи по същото време в Софийски градски съд, а също така е уведомил пловдивския Окръжен съд, че към момента не е подготвен със заключението си от експертизата.

Това ще стане на идващото съвещание на съда, което бе планувано за 8 май от 13,30 часа.

Преди края на вчерашното съвещание бранителите на потърпевшите лица (роднини на починалия) показаха на арбитър Иван Бонев материали, които съгласно тях имат отношение към характеристичните данни на подсъдимата. Според юристите Нина Димитрова не е показала никакво откровено страдание за това, което е направила и след случая е била на доста екскурзии, пътувайки в разнообразни страни.

Тези материали обаче не бяха признати от съдията с претекста, че те нямат отношение към смекчаващи или утежняващи виновността условия. Това обаче не се хареса на отбраната и тя удостовери, че ще показа въпросните материали пред Апелативен съд - Пловдив.

Вижте в прикаченото видео фрагменти от съдбовния случай от 3 декември 2021 година!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР