С гледане на видео записи продължи делото в Окръжен съд

...
</TD
>С гледане на видео записи продължи делото в Окръжен съд
Коментари Харесай

Видео показа как Батаклиев подава на полицай папка с документи и 30 лв. вътре

С гледане на видео записи продължи делото в Окръжен съд - Пловдив против Красимир Батаклиев - наследник на транспортния необут от близкото минало Ангел Батаклиев, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . 33-годишният предприемач е упрекнат в предоставяне на рушвет на служители на реда.

Инцидентът е от 25 март 2021 година, когато Красимир Батаклиев е карал служебния джип на татко си и е спрян за инспекция в Пловдив. Оказва се, че той е без удостоверение за ръководство в себе си, ваучър на колата и без застраховка " Гражданска отговорност ".

На излъчените през вчерашния ден в правосъдната зала фрагменти, които са от камерата в полицейския автомобил, ясно се видя по какъв начин обвиненият подава на единия служител на реда плик с документи. Впоследствие униформеният чиновник вижда, че в него има 3 банкноти по 10 лв. и незабавно звъни по телефона на дежурен проверяващ служител на реда, с цел да изпрати профилиран екип на мястото.

От видеото обаче не се вижда ясно дали от плика сега на подаването се подават част от банкнотите, каквото беше изказванието на служител на реда Георги Марудов по време на чуването му като очевидец в предходното съвещание.

Подари тази причина съдията почете настояването на прокурора и назначи видеотехническа експертиза, която да бъде осъществена от експерт - експерт по видео обработка на файлове. Целта е да бъдат увеличени предоставените от полицейската камера истински файлове, с цел да се ревизира дали се вижда по какъв начин от въпросния плик с документи се подава част от банкнотите. 

Освен това като очевидец още веднъж бе свикан другият служител на реда Кавърмов поради разминаване сред неговите показания и видяното от видеозаписа (Кавърмов твърдеше, че е видял по какъв начин Красимир Батаклиев подава към сътрудника му Марудов въпросния плик с документи, а от фрагментите се вижда, че той е много надалеч от патрулната кола, тъй като в същия миг ревизира различен лидер на автомобил).

Следващото съвещание по делото против Красимир Батаклиев бе планувано за 21 февруари от 10,00 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР