С дефиле на автентични народни носии започна Югозападен международен фолклорен

...
</TD
>С дефиле на автентични народни носии започна Югозападен международен фолклорен
Коментари Харесай

Танцьори от Балканите с призив за мир

С дефиле на достоверни национални носии стартира Югозападен интернационален фолклорен фестивал " Мир на Балканите “, който през вчерашния ден и през днешния ден събира на една сцена танцови сформира от разнообразни страни в Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Шествието на участниците, пременени в пъстри и колоритни, обичайни фолклорни дрехи, започва от Съдебната палата, мина през централната пешеходна улица " Тодор Александров “ и стигна до пл. " Македония “, където фестивалът бе публично открит от зам.-кмета по просвета, спорт и туризъм Станислав Кимчев и от шефа на Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград Богдана Костадинова.

" За първа година Община Благоевград си партнира с Община Дупница и сме част от това необикновено фолклорно събитие ", сподели Богдана Костадинова. 

Заместник-кметът Станислав Кимчев пък добави:

" Фолклорът е благосъстоянието, което ни свързва с нашите корени и ни оказва помощ да съхраним идентичността си. Чрез песните, танците и обичаите излъчени от потомство на потомство ние пазим живи традициите и културата на нашите предшественици ".

В програмата вземат участие сформира от България, Албания, Грузия, Гърция, Полша, Р Северна Македония и Косово.

Фестивалът се провежда от Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград в партньорство с Община Благоевград и Община Дупница.

Повече вижте във видеото към новината, както и в галерията със фотоси!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР