С абсолютно мнозинство от 48 гласа за ОбС - Пловдив

...
</TD
>С абсолютно мнозинство от 48 гласа за ОбС - Пловдив
Коментари Харесай

ОбС измени учредителния акт на Екобус Пловдив

С безусловно болшинство от 48 гласа " за " Общински съвет - Пловдив промени учредителния акт на " Екобус Пловдив " ЕООД и задължи шефа на сдружението да се регистрира пред съветниците, предава Plovdiv24.bg .

Допуснат е пропуск в учредителния акт - в него е записано, че шефът се регистрира пред общината, а по закон сдружение, което е 100% общинска благосъстоятелност, се регистрира пред Общинския съвет. Затова се предлага смяната, аргументира предлагането от ПП-ДБ. 

Заместник-кметът по превоз поддържа предлагането на някогашната си колежка и от името на администрацията обясни за какво се постанова корекцията. Припомни, че на предходната сесия, когато към момента беше общински консултант, персонално тя е гласувала " за ". 

С корекцията беше признато също по този начин шефът да се регистрира на всяко тримесечие. Още в първия отчет ще би трябвало да бъде изнесена информация за по отношение на осъществяването на бизнес програмата си.

Припомняме, че при учредяването на общинското сдружение през 2022 година беше утвърдено разкриването на 2 нови градски линии и доставка на 20 електробуса. На сдружението беше трансфериран терен с повърхност 18 дка до жп гара " Тракия ", на който да се направи гараж за транспортните средства и зарядни станции за тях. В предходния мандат беше взет чартърен един електробус, само че наемодателят си го взе назад и " Екобус " изгуби лиценза за транспорт на пасажери.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР