С 39 гласа За“ местните парламентаристи в Благоевград приеха декларация

...
</TD
>С 39 гласа За“ местните парламентаристи в Благоевград приеха декларация
Коментари Харесай

Местните парламентаристи в Благоевград с декларация в подкрепа на ЮЗУ Неофит Рилски

С 39 гласа " За “ локалните парламентаристи в Благоевград одобриха декларация в поддръжка на Югозападния университет " Неофит Рилски “, поради сигнала от някогашен учител, който твърди, че има корупнционни практики във висшето образователно заведение, съобщи кореспондент на " Фокус “.

Публикуваме цялостния текст на признатата декларация без редакторска интервенция:

През миналите няколко месеца една от най-важните просветителни институции в Благоевград и региона – Югозападният университет " Неофит Рилски “, е подложена на невиждан напън посредством тиражиране на погрешни изказвания. Ние, членовете на Общинския съвет в Благоевград, част от които ученици на Университета, не можем да останем безразлични към протичащото се.

В тази грозна акция избрани лица и медии пробват да показват неизяснени условия като дефинитивни изводи. Тиражират се изказвания без съответни доказателства, които целеустремено уронват престижа на Югозападния университет като просветителна и научна институция, като се популяризират подправени вести и се основават погрешни внушения. Целта явно е да се подрони неговия авторитет, неговото стабилно действие и да се компрометират постигнатите резултати, които са мотив за горделивост.

През този интервал нееднократно ЮЗУ " Неофит Рилски “ потвърди, въз основа на истински документи и като се базира на ЗВО, и настоящата правна уредба, че хвърлените в общественото пространство обвинявания са неоснователни и целят съзнателно да навредят и опетнят името на най-голямото висше учебно заведение в Югозападна България.

Вече съвсем 50 години нашият университет е част от просветителния и културния живот на региона и Благоевград има съображение да се гордее със своята просветителна институция, която, макар всички нападки, съгласно една от последните ранглисти на университетите на самостоятелната EduRank.org, е в първата десетка на университетите в България измежду 47 висши учебни заведения.

Като имаме поради доказателствата, изнесени от Югозападния университет в общественото пространство, както и значимостта на Университета за района и страната, ние, членовете на Общински съвет Благоевград, заявяваме своята безапелационна поддръжка за Университета в името на истината и се разгласяваме против неоснователните изказвания.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР