С 37 гласа За“, 3 Въздържал се“ и 7 Против“

...
</TD
>С 37 гласа За“, 3 Въздържал се“ и 7 Против“
Коментари Харесай

Приеха бюджета! Кметът: Чака ни изключително много работа! Бог да пази Бургас

С 37 гласа " За “, 3 " Въздържал се “ и 7 " Против “ локалният парламент на Бургас одобри рекордно огромния бюджет на Община Бургас за тази година, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

“Убеден съм, ще мине време и историята ще запомни тези, които са били част от развиването на града и неговия напредък. Икономическият отпечатък на този бюджет влияе повече от размерите на Община Бургас. Малък образец - Детска педиатрична болница, студентски кампус, Белодробна клиника, инфраструктура в индустриални зони. Това са вложения, които ще се употребяват поданици и на други общини и райони.  Чака ни извънредно доста работа! Бог да пази Бургас “, сподели след гласуването  кметът на Бургас.  

Бюджет на Бургас тази година е близо 506 млн. лева Държавните средства в него възлизат на близо 228 млн. лева, което е нарастване от 14% от предходната година. Дейностите, финансирани от общински доходи, са в размер на малко над 170 млн. лева Средствата от Европейския съюз са 71 млн. лева Преходният излишък също е рекорден -  към 35 млн. лева

Против него гласоподаваха съветниците на Възраждане и Българска социалистическа партия,  въздъраха се от групата на СЕК.

“В бюджета сме вложили нашата упоритост, познания, съобразителност, разговор, твърдоглавие и поредност. Искам да благодаря освен на сътрудниците от администрацията, които ми помогнаха по подготовка и съставянето на бюджета, само че и на всички сътрудници - на държавни институции, на министерства, на Областна администрация, на всички бургаски народни представители.  

Наистина тази година с тази финансова досетливост и разговор успяхме да реализираме сериозен бюджет във връзка с финансиране на общинските стратегии от страна на Министерството на финансите. Няма по какъв начин да не съм удовлетворен, че за разлика от последните няколко години, тази се случи един извънреден разговор, в който основните печеливши за бургазлии “, обърна се към общинските съветници преди гласуването Николов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР